Дарете излишните календари и зарадвайте възрастни хора!

2237

„От календар – ДАР“ е кампания, в която се събират излишните календари, които имате, за да бъдат дарени на възрастни хора в домове.

Често се случва възрастните хора, които живеят далеч от семействата и роднините си, да се чувстват самотни, забравени и изоставени. Опитът от реализирането на идеята в началото на 2011 година показва ясно, че дори един малък жест може да върне усмивката по лицата им и да ги накара да усетят вниманието и грижата за тях.

Какви календари се събират?
Всички видове стенни календари, джобни календарчета и настолни календари, които са ви излишни.

Къде отиват дарените календари?
Домове за възрастни хора в с. Гърчиново, гр. Велинград, гр. Пловдив и службата за социален патронаж в гр. Пловдив

Как стигат до там календарите?
Партньор на инициативата е куриерска фирма „ЕВРОПЪТ“, които поемат доставките и самите те даряват календари.

Защо да дарите?
В печатния бранш се произвеждат хиляди календари. Не всички от тях се продават. Не ги изхвърляйте, а ги дарете. Боклукът за един е съкровище за друг. Колкото и незначителен да ви се струва този жест, можете да зарадвате много възрастни хора, за които вашите календари са красиви, полезни и дори луксозни предмети, които могат да украсят скромните им домове.

Как да дарите?
Свържете се с организатора: Ива Колева
тел. за връзка: 0886 833 942
краен срок: 23.01.2012 година
www.idea.monologa.org

За инициативата:
Идеята и реализацията са на Ива Колева, която решава да дари календари миналата година. За кратко време се събират над 400 стенни календара, джобни календарчета и настолни календари, които изпраща за с. Гърчиново, за гр. Велинград, дома за стари хора в гр. Пловдив и службата за домашен социален патронаж в града. Пакетите с календари са доставени с любезното сътрудничество на куриерска фирма „ЕВРОПЪТ”, които освен че правят доставките, се включват с дарение от календари.

„От календар – ДАР“

Автор: Десислава Тодорова
www.printguide.info

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.