Да превърнем „рециклирания ефект“ в „ефектът WoW“

1847

ArjoWiggins предлага един нов прочит на зелената идея, а именно възможност за изчисление на спестените природни суровини и замърсяване при използване на рециклирана хартия със специално създаден Еко калкулатор.

Все по-често се появяват различни запитвания за еко материали и еко изделия. Все по-често чуваме за зелени мастила, зелен печат и зелени идеи. Боядисваме всичко в зелено и точно тогава получаваме въпрос: „Ще си личи, че е рециклирано, нали?“ или „Има ли възможност да отпечатаме всички възможни сертификати, за да се вижда, че е използвана зелена технология?“ Остава усещането,че всяка еко идея си има лого. Именно логото остава първа и последна информация, която търсим. Кой стои зад това? Кой плаща за това, за да заслужи нашите адмирации. Рядко получаваме информация какво стои зад това? Какво спестихме на природата? Колко дървета пощадихме? И често стигаме до дискусия с нашите клиенти на тема Имитация на рециклиран продукт. „Важно е да има рециклиран ефект“, казват те.

Естествено има и изключения, но едва ли зелената идея скоро ще излезе от не особено светлото си амплоа на незаменима част от PR-а на всяка уважаваща се компания. А може би това е и единствения начин за нейното развитие или пък е дошло времето да търсим резултатите зад заявена екологична отговорност.

Заводът производител на рециклирани хартии Arjo Wiggins Graphic предлага лесен и удобен начин да покажем „рециклирания ефект“ с истински 100% рециклираната хартия. Но не като просто използваме рециклирана хартия или изредим куп неясни сертификати, а като дадем информация за това колко боклук, замърсяване от средноевропейски автомобил, кг CO2, литри вода, кг дървесина са били спестени при отпечатването на конкретен артикул върху рециклирана хартия.

ArjoWiggins Graphic притежава най-екологичния завод за производство на хартия в Европа – Dalum Papir и една от най-екологичните 100% рециклирани хартии в света -Cyclus. Заедно с Анталис, ArjoWiggins предлага един нов прочит на зелената идея, а именно възможност за изчисление на спестените природни суровини и замърсяване при използване на рециклирана хартия със специално създаден Еко калкулатор.

Задавайки параметрите на своето изделие и използваната хартия, получавате pdf. файл, в който е изчислено какво спестявате на природата.
Можете да използвате данните и да ги отпечатате на вашето изделие. Не е необходимо да спазвате дизайна, напротив – нека да изглежда според изискванията на изделието. Необходимо е само да посочите източника на изчисленията, който е посочен на самия файл.

Опитайте и ще се изненадате от резултатите. Ще се изненадате от дълбочината и силата на рециклираната идея. Изпратете го на вашите клиенти и вижте тяхната реакция.
Сега „рециклираният ефект“ има количествено изражение.

     

Можете да изберете от наистина богато разнообразие на рециклирани хартии на Анталис.

  • Cyclus Offset – на склад
  • Cycus Print – на склад
  • Cocoon Silk/ Gloss – на склад
  • Cocoon Offset – на склад
  • Maine Gloss – по запитване
  • Satimatt Green – по запитване

До края на месец Август, Анталис предлага специални цени на Cyclus.

Интернет портал за печатни технологии.