Две EDP награди за swissQprint

901
Две EDP награди за swissQprint

Всяка година 20 водещи европейски специализирани списания отличават най-добрите технологични постижения в печатната индустрия.

 

Две EDP награди за swissQprint

Кандидатите включват продукти като софтуер, цифрови печатни машини, решения за печат и консумативи. Журито ги оценява на базата на критерии като лесна употреба и ценова ефективност. От над 150 кандидата тази година са излъчени 31 победителя, сред които два продукта на swissQprint.

Мастиленоструйният принтер swissQprint Nyala 2 UV inkjet спечели в категорията „Най добър плоскопечатащ/хибриден принтер със скорост до 250 кв. м/час“. Специално версията 4×4, която уникално съчетава скорост с плътност на печата. Потребителите получават високо качество на печат и бързодействие. Оценката на журито: „Примерните отпечатъци показаха значително подобрение на качеството, с разширена цветова гама, благодарение на по-високата плътност на печата.“ Nyala 2 има маса за печат с размер 3.2×2 м и максимална скорост от 206 кв. м./час.

В категорията „Най-добро роботизирано решение,“ журито избра Rob, роботът за зареждане на и разтоварване на swissQprint. Rob се комбинира със всяка плоскопечатаща машина на swissQprint и и позволява да работи без човешка намеса. Той е готов за действие 24 часа дневно, седем дни в седмицата и позволява още по-пълно и натоварване на принтера. Потребителите получават поръчките си по-бързо, а доставчикът печели повече. Според журито: „Роботите наистина не са нещо ново в графичната индустрия. Но swissQprint са първите, които съчетават технология с широкоформатни принтери и автоматизират процеса по интегриран начин: софтуера на принтера контролира и робота.“

Източник: пресинформация на swissQprint
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.