Делта Плюс стана част от Инфопрес Груп

4854

Компанията Делта Плюс стана част от Инфопрес Груп, лидер в полиграфическата индустрия в Югоизточна Европа.

    „Делта Плюс”, една от най-големите печатници в България, стана част от „Инфопрес Груп”, лидер в полиграфическата индустрия в Югоизточна Европа. „Инфопрес Груп” е инвестирала над 7 милиона евро в българската печатница, като компанията планира  инвестиции и в бъдеще. Интересът на компанията е предизвикан от увеличаващия се печатен пазар в България, растящото търсене на печатни услуги в региона и политиката на IPG за регионална консолидация.
    „Печатницата ще се възползва от най-модерните технологии в България, имайки предвид размера на инвестициите в оборудване през последните години. В страната все още се използват печатни машини втора ръка и това е една от причините да вярваме, че „Инфопрес Груп” ще бъде най-добрата и най-печелившата компания в сектора. Не след дълго ще се превърнем в най-добрата печатница на българския пазар“, споделя главният изпълнителен директор на „Инфопрес Груп” Биргир Йонсон.
    През 2006 г. мажоритарният дял от „Делта Плюс България” е закупен от исландския холдинг „KVOS” . През септември 2007 г. холдингът обявява създаването на „Инфопрес Груп” – нова организация, включваща най-голямата печатница в Румъния „Инфопрес”. Плановете на холдинга включват две инвестиции на зелено: една в Унгария, която се очаква да бъде завършена в средата на 2008 г., и една в Букурещ (Румъния), която се очаква да бъде пусната в експлоатация в края на годината.
    За компанията в България работят 300 служители, а управленският екип ще се ръководи от основателя на „Делта Плюс” Петко Димитров. Някои от клиентите на холдинга в България са „Санома Блясък България”, „Атика Медия”, „Медия Партнер”, „Програмата Медия Груп“, „Мосю Бриколаж”, „2be”, „Германос”, „Глобул” и „Фонбокс“.
    „Делта Плюс” започва работа през 1990 г. като рекламна агенция. Фирмата бързо се адаптира и развива съобразно пазарните условия, като съсредоточава усилията си в инвестиции в печатно оборудване. Модерните технологии и високото качество на печатните изделия извеждат „Делта Плюс” на върха в бранша и фирмата заслужено става известна като печатницата с най-голям капацитет в областта на листовия офсетов печат.
    На румънския пазар „Инфопрес Груп” е лидер в полиграфическата индустрия. Служителите на компанията в трите страни са общо 1000. През 2007 г. „Инфопрес Груп” обяви оборот от 80 милиона евро, като прогнозите са тази сума да нарасне до 110 милиона евро през 2008 г.

Интернет портал за печатни технологии.