Десети юбилеен InPEQ форум

1740
Десети юбилеен InPEQ форум

През октомври в гр.Сибиу, Румъния се проведе десетият Балкански форум на печатарските съюзи от региона. 

Домакини на срещата бяха колегите от Трансилванската печатарска асоциация в Румъния, под патронажа на manroland.

 

От българска страна форумът беше посетен от 18 души от 10 фирми. В деня преди форума българската група направи делово посещение в централния офис на новите  членове СПИБ – Груп Тико България. Той се намира в гр.Алба Юлия, на 70км. от гр.Сибиу. 

 

Деловата част на Форума се проведе в хотел „Рамада“- Сибиу.

Присъстваха над 150 души от 9 държави.  

 

Във фоайето пред залата имаше изложени щандове на водещи фирми: manroland, GTR, Leonard Kurz, drupa и др.

 

 

Сред интересните презентации в първия ден на InPEQ бяха:  

г-н Ищван Давид, председател на печатарската асоциация „Трансилвания“. Той представи тази най-голяма и силна браншова организация на печатарите в Румъния. След това изказване направи г-н Ѝозеф Аумюлер –вице президент на manroland. Акцентът на изказването беше главно в технологичните новости и специфични решения на фирмата, обърнати към бъдещето.

 

 

Обзорно изказване направи г-жа Летисия Рейнауд от Intergraf. Тя очерта състоянието на европейската печатарска индустрия, като изнесе много статистически данни, графики и анализи, сравнения с други печатарски индустрии по света. 

 

Г-жа Росица Велкова, организатор на InPEQ направи презентация за историята на форума и обяви, че следващият Балкански форум ще се проведе по време на drupa, между 31.05. и 10.06.2016г. в Дюлелдорф, Германия.

 

Вторият ден беше за традиционната за InPEQ среща на висшите училища и университети по полиграфия в целия Балкански регион. 16 професори от 5 държави взеха участие. От наша страна се представи УниБИТ-проф.Кристина Денчева с много интересни слайдове и доклад. 

 

Източник: СПИБ

Снимки: InPEQ

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.