Европапир България ЕООД направи обучение по печат и приложения на синтетичните материали

2736
Европапир България ЕООД направи обучение по печат и приложения на синтетичните материали

Материалите са включени в дизайнерския каталог Design papers 2016.

 

Работната група се състоя от 16 рекламни  агенции и печатници представени от 36 участници.

Основните теми бяха следните:

Презентация на Yupo – в това число Super Yupo, YUPO blue, Yupo Tako, Yupo Static и Yupo Jelly. Последните три вида материали представляват самозалепваща синтетика без лепилен слой. Особен интерес предизвика Yupo Tako, който залепва на базата на микро вакуумна технология. На обучението беше прожектиран кратък филм за цялостна промяна на интериора на ресторант в Германия използвайки тези материали. Предимството е, че се залепват и разлепват изключително лесно дори от непрофесионалисти.

 

Много нестандартна беше презентацията на Марк Халхубер от Ланпейпър. Той представи трите марки на завода: Pretex, Neobond и Cuturon Soft. Това са синтетични материали, които съдържат и целулоза, което ги прави много гъвкави и подходящи почти за всякакъв вид печат. Всеки участник в обучението имаше възможност да усети повърхността на материалите дори и след намокряне.

 

София Плацгумер презентира Monotex L-синтетичен материал за лазерни принтери и Enduro Ice – синтетичен вид паус, който е изключителено здрав и подходящ за ефектни кутии и торбички.

В последната част бе представен Tyvek и Tyvek Soft. И двата материала се използват по света с безброй много приложения свързани с изисквания за устойчивост при разкъсване и намокряне. Характерното за него, е че е много по-лек спраямо останалите синтетични материали.

В края на събитието всички гости имаха възможност да подберат мостри с материали подходящи за различен вид печат.

 

Събитието завърши с обяд, на който гостите успяха да обсъдят предимствата и възможните приложения на синтетичните хартии.

 

Ако сме предизвикали интереса ви, а сте пропуснали да се присъедините към обучението, моля да се свържете с вашия търговец от Европапир България ЕООД и да поискате допълнителна информация и мостри.

 

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.