Европейската хартиена индустрия е в основата на раззеленяването

1223

Хартиената и целулозна индустрия в Европа заключи, че е готова да играе важна роля в задаващата се биоикономика, която е сред основните приоритети на ЕС.

“Ние сме в основата на раззеленяването. Хартиената индустрия е перфектно изградена така, че да поддържа биоикономиката, благодарение на познанията ни в областта на възобновимите материали, рециклирането,  биоенергетиката и употребата на биопродукти. Хартията е част от решението и дискусиите ни през последните три дни показаха как можем да подкрепим раззеленяването.”, каза Teresa Presas, управляващ директор на CEPI (Конфедерацията на европейската хартиена промишленост).

Тридневното събитие събра повече от 330 души от целулозната и хартиената индустрия, организации, свързани с тях и различни институции. По този начин имаше широка база за дискусии. В момента, в който Европейската комисия представя стратегията EU2020 за интелигентен и постоянен растеж, годишната среща на CEPI Annual Meeting даде възможност за представяне на подходи и инициативи, които да доведат до реално увеличаване на зелените площи.

Източник: cmykdigest.com

Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.