Екип от изложители издава вестника IpexDaily

1674

Повече от десет компании обединиха ресурсите си, за да създадат IpexDaily, официалния вестник на Ipex 2010.

Планирането на уникалното издание, което ще бъде написано и произведено изцяло в границите на изложбената площ, е започнало през януари. Компаниите, които участват в създаването му с техника или логистична поддръжка са: Citipost, Domino, Friedheim International, IIR, J&G Environmental, Kodak, Komori, Logitrans, Muller Martini, PrintWeek, Tharstern и UPM,

„Доколкото знаем, никое друго шоу не може да се похвали със всекидневник, произвеждан директно на мястото на събитието. Този уникален продукт доказва, че Ipex остава лидер в демонстрирането на възможностите на печатните технологии”, каза директорът на Ipex 2010 Trevor Crawford.
Журналистите на PrintWeek събират новините от зали, които ще бъдат странирани с Adobe InDesign, откъдето ще бъдат подготвени PDF файлове за печат. Те се подават на Kodak Insite Portal сървър и се преглеждат чрез система за управление на работния процес Kodak Prinergy, която ще генерира JDF файлове с помощта на Tharstern Primo MIS.

Вестникът се експонира на пластини Kodak Trillian SP с експонатор Kodak Magnus 800 Quantum. Печатът е на Komori Lithrone S840P, осемцветна преса с автоматично обръщане, на хартия UPM Finesse Premium Silk. Вестникът се сгъва на машина MBO T765 Efficiency Automatic. С помощта на техника на Palamides и Muller Martini вестниците ще бъдат колирани, сгънати и номерирани с персонализиран код. 2 000 копия се изпращат до 44 хотела с посетители на Ipex, още 8 000 броя се оставят на стойките, изработените от Fujifilm.

Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.