Еко хартиени торби от Магма Пак в отговор на полиетилена

5929

Магма Пак разкрива плюсовете на еко серията си от хартиени пликове.

С всяка година се увеличава броят на големи и малки компании по света, избирали да работят с хартиени пликове. Хартиените пликове са екологично чист, надежден и годен за вторична преработка продукт.

За разлика от хартиените торби, полиетиленовите по правило се произвеждат от нефт, който е невъзобновяем ресурс. Интересно е, че за момента 4 процента от добития нефт на земята се използва за производството на пликове, освен това рециклирането на полиетиленови торби е трудоемък и бавен процес. Това е и причината поради която в много страни вече са в действие закони за забрана на използването им.

Хартиените торби са щадящ околната среда продукт, тъй като за тяхното създаване може да се използва рециклирана хартия или хартия с по-ниско качество. Освен това, те са много по-добър имиджов и рекламен носител, тъй като имат повече полета, които могат да служат като рекламни позиции.

В България хартиените торби също стават все по-предпочитан продукт. Един от производителите – Магма Пак представят еко серията, която включва хартиени торби от висококачествена скандинавска крафт хартия (от 120г.), сертифицирана по FSC. Този сертификат доказва, че използваната хартия е била произведена от дървета, които са били предназначени за изсичане и не съдържа влакна произлизащи от:

  • гори където традиционните или граждански права се потъпкват
  • гори, в които се унищожават площи с високи консервационни стойности
  • генно модифицирани дървета

Пликовете са напечатани с пълноцветен офсетов печат, като в оригиналния си дизайн не съдържат вредните за околната среда лакове и ламинати.

magma pak

Специфично при еко серията на Магма Пак е, че торбите се изработват изцяло машинното, което гарантира еднакво високо качество на цялата продукция и изпълнение в кратки срокове (от 2 до 4 седмици).

Технически спецификации:

– Хартиените торби се предлагат в три стандартни размера: 24×9х24 см., 24×9х32 см., 31×12х41 см.

magma pak

– Дръжките са също изработени машинно от хартия, като се предлагат в четири цвята: бял, червен, черен и натурално кафяво (има възможност за поставяне и на памучни дръжки).

magma pak

– Възможност за поставяне на допълнително картонено дъно до 350 гр.

– Ниски минимални количества от 2000 броя (оптимална цена от 5000 до 50 000 бр.).

 

 

Магма Пак предоставя на своите клиенти безплатни плаки и клишета, което прави цената за поръчката на 5 различни дизайна по 20 000 броя или 1 дизайн от 100 000 броя еднаква. Освен това ще можете да получите 5000 броя торби с пълноцветен офсетов печат (CMYK 150 lpi) на приблизителната цена на клишетата за флексо печат.

 

Повече информация за хартиените пликове можете да намерите на сайта на Магма Пак: magmapack.com

 

Представянето на Магма Пак в сайта printidea.info можете да видите ОТТУК

Интернет портал за печатни технологии.