Експертът по цветове RAL стана член на DIN

1741
Експертът по цветове RAL стана член на DIN

RAL gGmbH (RAL) стана член на Deutschen Institut für Normung e.V. (Германски Институт за стандартизация – DIN) на 1 януари 2018 г.

Като един от най-дългогодишните експерти в цял свят, RAL се завръща в първоначалната си област на експертиза с членството в DIN. RAL гарантира, че услугите се извършват надеждно и стандартите за качество се поддържат повече от 90 години. А цветовете по RAL предоставят надеждни насоки за потребителите и индустрията. Почти всички бизнес сфери на RAL се съсредоточават в различна степен върху темата за цветовете: RAL Quality Marks (Gütezeichen), RAL Colors, RAL Environment, RAL Logo License и RAL Academy.

Стандартите, определени от DIN, са единни стандарти за продукти и процеси. Те улесняват достъпа до националните и международните пазари. Членовете на DIN осигуряват концептуална и финансова подкрепа на тази доказана система. Членовете на DIN включват компании, асоциации, органи и други институции от областта на промишлеността, търговията, занаятите и науката.

„Стандартите засягат всички нас. За нас, членството в DIN означава да помогнем за оформянето на успеха на нашата икономика „, каза Rüdiger Wollmann, изпълнителен директор на RAL. „С нашето членство, искаме да подкрепим немските стандарти и активно да допринесем с опита си в процеса на разработване на тези стандарти. Убедени сме, че стандартите са разработени от практическо приложение за практическо приложение. Във времена, характеризиращи се с все по-сложна гама от продукти и услуги, надеждните стандарти предоставят важни насоки. И ние искаме да дадем своя принос в тази област.“

Германската колекция за стандарти понастоящем обхваща около 34 000 стандарта. Те се публикуват от издателската къща Beuth Verlag. Независимо дали става въпрос за кукли за бебета, стълби или винтове, хартия или бои – в ежедневието ни няма почти нищо, което не е покрито от стандартите.”

 

Експертът по цветове RAL стана член на DIN

Като пример, цветовете RAL определят стандартите за прилагане на цветове повече от 90 години. Колекцията от цветове, която е започнала с 40 цвята, се е разраснала през последните десетилетия и сега включва задължителни спецификации за 2328 цвята. Основните колекции RAL 840-HR и RAL 841-GL включват цветове, използвани от важни институции или такива с общ интерес за определени публични дейности. Цветовите регистри служат като цветови шаблони за дизайн и формули в индустрията за производство на бои и също така съдържат цветове за безопасност и сигнални цветове, като по този начин отговарят на цветовите насоки, съгласно DIN стандартите.

Източник: www.ral-farben.de
Текста написа: Пламен Давидов 

Цветни скали по RAL можете да закупите онлайн от тук: онлайн магазин

Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.