„Ефектът на хартията” помогна за възстановяването на реката Йобрегат в Испания

1150

Благодарение на инициативата на Torraspapel повече от 4 000 души научиха как хартията допринася за екологичното равновесие на планетата.

Ефектът на хартията

Наред с това, беше залесен брегът на река Йобрегат в Каталуния. Компанията Torraspapel, която е част от Lecta Group, предприема значителен брой инициативи, които да увеличат осведомеността за необходимостта от защита на околната среда. Кампанията „Ефектът на хартията” позволи на повече от 4 000 души от 72 страни да открият как хартията помага за опазването на околната среда. Torraspapel освен това предложи на участниците в кампанията да се включат в проекта по възстановяване на горите и по-специално възстановяването на бреговете на река Йобергат в Испания, в района, в който тя преминава през Барселона.

Участниците в проекта получиха персонализирани дипломи като признание за усилията си. Те бяха подписани от испанската природозащитна организация NGO AccióNatura и Torraspapel. Възстановяването на гората е част от обществените и екологични ангажименти на Torraspape. Години наред, Torraspapel, в сътрудничество с AccióNatura, популяризира проекти за залесяване. Благодарение на усилията на компанията, служителите й и семействата им са били засадени повече от 20 500 дървета на Иберийския полуостров и в Бразилия.

Източник: torraspapel.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.