Затвор до 10 години при нелегално използване полиграфическо оборудване

1852
Затвор до 10 години при нелегално използване полиграфическо оборудване

Нов закон срещу нелегалното използване на професионално полиграфическо оборудване бе одобрен и ще влезе в сила през месец Май в Англия и Уелс.

В закона се посочва, че всяко предоставяне на професионално полиграфическо оборудване със знанието, че то ще се използва за престъпни цели е наказуемо. Това включва изработването на лични карти, паспорти, банкноти, билети и други ценни документи. Законът обхваща не само оборудването, но и консумативите (например не само технологията за изработка на холограми, но и самите холограми).

Според новото законодателство разследването и преследването на подобни престъпления ще става много по-лесно, като всеки признат за виновен за нарушаване на закона може да получи глоба и/или затвор до 10 години. Този ход е в съответствие с изискванията на раздел 1028 от Наказателно-процесуалния кодекс на САЩ.

От международната асоциация на производителите на холограми International Hologram Manufacturers Association (IHMA) изразиха своето удовлетворение от новото законодателство, като го описаха като значителна стъпка напред в борбата срещу фалшификациите.

 

Ian Lancester

 

Ето какво добавя Ian Lancester – главен секретар на асоциацията: “Законът ще бъде добре приет и следва да се разглежда като успешно сътрудничество между правителството и промишлеността в борбата им срещу престъпленията и тероризма в момент, когато фалшификацията на лични документи е във възход. Това решение ще бъде в полза и на собствениците на големи търговски марки, които най-често стават обект на фалшификации. По този начин те ще имат сигурност при работата си с холограмни защити. Нека не забравяме, че холограмите играят важна роля като ефективен метод за защита от фалшификации.”

 

Източник: https://www.ihma.org/
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/