Изложението Labelexpo Europe 2013 става най-голямото в своята история

1875

Докато Ipex губи изложители, изложението за производствени решения за опаковки и етикети LabelExpo расте от година на година.

Според организаторите, Labelexpo Europe 2013, която ще се проведе в Брюксел от 24 до 27 септември, ще бъде най-голямот в своята 33 годишна история.  Предишното издание на изложението през 2011 г. е заемало площ 29 670 м2, а тази година в седемте павилиона на Brussels Expo вече има продадени 30 142 м2.

Водещите играчи на пазара на опаковките и етикетите разширяват своето присъствие на Labelexpo. Именно тук, те представят своите най-нови  разработки. Ще присъстват компании като AB Graphic,  Avery Dennison, Codimag, Domino, Durst, EFI, Gallus, HP Indigo, Mark Andy, MPS, Nilpeter,  Nuova Gidue, Omet, Prati, Stork Prints, UPM Raflatac, Xeikon и много други.

Печатът на опаковки отново успешно се завърна в изложението след появата на т.н. „Зона за печат на опаковки“ (Package Printing Zone) на предишните издания Labelexpo Europe 2011 и Labelexpo Americas 2012.

„Международният форум Labelexpo — това е прекрасно място за презентация на нашите технологии“ – коментира вицепрезидентът и генерален директор на компанията HP Indigo Алон Бар-Шани. „Ние с нетърпение очакваме възможността да представим пълната серия от наши продукти, в това число и най-новите опаковъчни машини с формат В2, а също така да демонстрираме как НР Indigo и неговите партньори дават възможност за революцията на опаковъчния отрасъл с помоща на цифровия печат“.

Лиза Милбърн, изпълнителен директор на компанията организатор на изложбата Labelexpo Global Series, отбелязва: „Продажбите на изложбени площи са стабилни; в тази година се появиха не по-малко от 90 нови изложителя. Това е най-голямото събитие за отрасъла на производство на етикети – възможност да се видят най-новите разработки, да се сравнят технологиите и да се сключат договори. Като вече утвърдено мероприятие ние продължаваме да растем активно от година на година, а това е показателно, за това че отрасълът на печат на опаковки и етикети е жизненоспособен и може да предложи на пазара поредица от иновации“.
 
Превод: инж. Васил Станев
По материали на www.printdaily.ru

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.