Изложенията Christmasworld, Paperworld и Creativeworld и тази година се радват на огромен интерес

937
Изложенията Christmasworld, Paperworld и Creativeworld и тази година се радват на огромен интерес

От България се представиха четири фирми.

Както производителите, така и търговците на дребно направиха успешен старт в новия бизнес сезон на изложенията за потребителски стоки Christmasworld, Paperworld и Creativeworld, както и във Floradecora – изложението за цветя.

Общо 3 023 изложители от 69 държави ( за сравнение 2017: 2920 изложители от 63 страни) представиха най-новите си празнични и сезонни декорации, свежи цветя и растения, хартия, канцеларски и хоби материали.

 

 

Общо около 87 000 посетители от 162 страни (за сравнение 2017: 85 448) посетиха изложбения център на messe Frankfurt, за да открият новите тенденции и най-важните теми в тази област. 

Тази година в изложението Paperworld се представиха и четири български фирми.
Макар една от палатите да е изцяло заета от азиатски производители, които могат да предложат всичко, най-качествените и ефектни продукти на Paperworld можете да видите в палатите с европейските производители.

 

В сърцето на Европа се раждат тенденциите в тази област, цветовете за следващата година, дизайнът на продуктите и техните форми и приложения.

 

На изложението Paperworld се представят много производители на печатни продукти като календари, тефтери, тетрадки, салфетки, картички, канцеларски материали, торбички и чанти и т.н. Промотират се основно завършени продукти и цели линии канцеларии.

 

 

Вижте профила на посетителите на Paperworld.

Повече факти и цифри вижте тук  

 

 

Тенденциите за 2019
В анкетата на посетителите над 90% от тях споделят, че са много доволни от спектъра на продуктите и производителите, които се представят на изложенията.
Тазгодишните изложения бяха доминирани от ботанически растения, листа, кактуси и бръмбари – тенденции, отразени в редица висококачествени дизайни и материали. Цветовете – основно тъмно синьо и зелено със златни акценти. 

Paperworld – тенденцията в офис продуктите и декорацията набляга на мобилността – преносими компютри, файлове и аксесоари за работното място. Най-важната тема в областта на търговските канцеларски материали е здравето на тялото и душата. Декорирането на офис пространствата е в цветове, близки до природата – зелени растения, естествени материали с доминация на мебелите от шперплат. 

 

 

В Creativeworld фокусът беше върху благосъстоянието и домашния уют. Преждите и мини градинарството преобладаваха като материали за дома. Творческите личности от цял ​​свят намират вдъхновение в природните и морските теми. Освен за дома, имаше изобилие от материали за артисти – графити, ръчно изработване на букви, калиграфия и рисуване върху порцелан и текстил. 

Christmasworld както всяка година задава тенденциите за Коледните и сезонни декорации в цяла Европа. Тази година те са вдъхновени от флората и фауната. Пауни, морски животни и мотиви на джунглата бяха преобладаващи на Christmasworld. Движещите в търговията на дребно са продуктите и осветлението за дома. Тази година преобладаваха кулинарните предложения (опаковани заготовки за сладкиши, подправки, чайове с Коледни аромати) – един съвсем нов сегмент в този бранш.

 

 

Завършекът на трите изложения беше Floradecora – мястото, на което се показват най-красивите цветя. В центъра на вниманието бяха 40 000 червени рози. Целта на това изложение е да наложи използването на живи растения не само сред флористите, но и в офис и обществените пространства.

 

 

През 2019 изложенията ще се проведат на следните дати:
Christmasworld / Floradecora: 25 до 29 януари 2019 г.
Paperworld и Creativeworld: 26 до 29 януари 2019 г. 

Име: Деси Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините, както и кратък студентски стаж в БНТ и БНР.

Настоящи занимания: В последните пет години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в мислене, планиране и реализация на нови формати и проекти, които обогатяват и допълват настоящите сайтове.

В свободното си време: Активен блогър