Изхвърлете всички ненужни карти и задръжте само Plastc Card

1628
Изхвърлете всички ненужни карти и задръжте само Plastc Card

Plastc Card е ново поколение устройство, чрез което ще може да съхраните данните от всички свои карти на едно място.

Plastc Card карта с тъчскрийн 

 

Приспособлението ще бъде снабдено с тъчскрийн, работещ с електронно мастило и чрез него ще имате достъп до своите: дебитни и кредитни карти, карти за достъп, карти за лоялност или подаръци. По този начин ще освободите място в своите портфейли.

 

Plastc Card карта с тъчскрийн

Картата ще бъде снабдена с чип и магнитна лента, поради което ще може да боравите с нея по същия начин, по който работите с останалите свои карти. Освен това устройството ще поддържа NFC за безконтактни плащания, ще може да визуализира баркод за прочитане от устройство, а също така ще бъде защитена с ПИН код. Устройството ще позволява върху дисплея да се визуализира снимка на притежателя, чрез което да се удостовери, че той е собственик на картата.

За разплащания, където се изизква най-голяма сигурност, Plastc Card ще бъдe призната от Visa, MasterCard и American Express. Самото плащане ще става посредством избор на картата от тъчскрийн дисплея, след което ще се активират магнитната лента или NFC чипът.

Въвеждането на ПИН код ще бъде първата стъпка в сигурността на Plastc Card. Картата ще може да бъде постоянно свързана с вашия смартфон и в случай на отдалечаване на двете устройства едно от друго веднага да получавате индикация на мобилното устройство. Това действие ще намали до голяма степен риска от забравяне или изгубване на картата. Ако все пак се стигна до това картата да бъде открадната или загубена, то цялата информация ще може да бъде премахната чрез смартфона своевременно.

Чрез приложението Wallet, което ще бъде разработено за iOS и Андроид безпроблемно ще може да добавяте или премахвате данни за различни карти, а също така да следите своите разходи или да проверявате баланса по своята банкова сметка. Приложението ще бъде защитено чрез ПИН код или снимкова идентификация на картодържателя. 

Самата карта ще разполага с памет за съхранение на данните от до 20 карти, както и с презареждаща се батерия, която ще издържа до 30 дни и може да бъде зареждана безжично. Всичко това ще бъде на пазара през лятото на 2015 година, а в момента може да бъде направена предварителна поръчка в сайта на прозиводителя, където цената е 155$ за карта.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.plastc.com

Интернет портал за печатни технологии.