Инвестиции на Импрес през 2016

2259
Инвестиции на Импрес през 2016

От началото на 2015 г. Импрес започна да фокусира бизнеса си върху производството на продукти и услуги, свързани с изработката на луксозни опаковки и материали за мястото на продажба (POS) от картон, велпапе и пластмаси в къси и средни серии.

През изтеклата 2016 г. Импрес направи няколко инвестиции в оборудване с цел завършване на производствения си цикъл и разширяване на технологичните си възможности.

Инвестициите включват:

  • нова сгъвачно-лепачна машина с топло лепило и два апликатора за автоматично поставяне на двойнолепяща лента
  • нова машина за мултисегментни твърди корици
  • нов плоскопечатен принтер

Новият плоскопечатен принтер е с размер на масата 160 х 310 см и възможност за печат на плоскости с дебелина до 10 см. Характерното при него е, че разполага с шестцветна система, която печата с бяло и лак, при производствени скорости над 50 кв.м./час. Мастилата са оптимизирани за директно нанясяне върху стъкло, плексиглас и поликарбонат, с отлична адхезия, влагоустойчивост и непрозрачност.

Приложението на дигиталния печат може да бъде в интериорния дизайн на дома и офиса – гърбове на кухни, стени, преградни стени, врати на гардероби и шкафове, картини, подове и тавани.

 

Високата производствена скорост на новата плоскопечатна машина позволява да се печатат стелажи от велпапе в къси серии. В момента най-разпространената технология за изработка на такъв тип материали е офсетовият печат. Новата технология предлага:

  • Изключително кратки срокове на изпълнение в сравнение с офсета;
  • Персонализация;
  • По-опростена конструкция на стелажите поради по-големия печатен формат;
  • Малки количества – поръчай, когато ти е нужно и каквото ти е нужно;
  • Прототипи и единични бройки;

 

С въвеждане в експлоатация на сгъвачно-лепачната машинаИмпрес вече разполага със завършен цикъл на производство на опаковки. Характерното за тях е, че са пригодни за употреба при ниски температури (хладилници и фризери), както и в микровълнови печки.

 

Импрес може да предложи лепене на широк спектър от опаковки и аксесоари за хранително-вкусовата, козметичната и сладкарската промишленост: кутии с ръкавно лепене, автоматично затварящо се дъно, двойни стени, кутии с неправилна форма и малки размери (червило, четки за мигли и др.), кутии с надпечатен/УВ лак, ламинат и кутии от микровелпапе. Четириточковото лепене на машината позволява изработката на различни видове папки, джобове, пликове, ръкави, диджипакове, джобове за CD-та и други.

Машината за облепяне на мултисегментни твърди корици дава възможност да оптимизираме производствения процес на луксозни и подаръчни кутии.

 

Повече за услугите на Импрес вижте във фирмения им сайт.

Профил на Импрес в каталога Полиграфия Инфо

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.