Инициатива Купи една книга

149
Инициатива Купи една книга

Кампания на Асоциация Българска книга. Прочетете техния призив:

„В момента издателската ни общност е изправена пред едно от най-големите си предизвикателства. Едва ли е възможно да очертаем ясна дългосрочна стратегия за справяне с кризата, тъй като нейните мащаби са неясни, а изходът от нея е все по-трудно предвидим.

Онова, което можем да направим в този несигурен момент, е да обединим усилията си в обща посока и да тръгнем към нея заедно.

От една страна, ние сме длъжни да съхраним нашите екипи, нашите колеги и сътрудници – изключителния човешки капитал, който винаги е бил и ще продължава да бъде източник на знания, идеи, мъдрост и забавление.

От друга – за да ги има бъдещите ни истории, ние трябва да спасим книгите като ценност, защото вярваме, че това е мисията на всеки един от нас.

Като издатели, ние имаме привилегията, но и голямата отговорност първи да поемем инициативата, защото книгите са нашата най-висша кауза.

Инициативата „Купи една книга“ цели да обедини семейството на книгата – всички читатели, автори, художници, преводачи, редактори, коректори, страньори и дизайнери, печатари, издатели и търговци, агенти, които в един и същи момент да споделят апел за спасяване на книгата.

Какво може да направи всеки един от нас?

– Да се включи, като ни изпрати данни на своята онлайн книжарница тук

– Да популяризира инициативата в страниците си в социалните мрежи;

– Да помести информация за нея в собствения си уебсайт или електронна книжарница;

– Да сподели за инициативата с автори, колеги и съмишленици;

– Да потърси подкрепата на медиите и на приятелите си в големите професионални организации и корпоративните среди;

– Да привлече лидери на мнение и популярни личности, които се ползват с доверието на общността;

Нека всички сме посланици на каузата „Купи една книга“. Само така посланията ни ще достигнат до нашите читатели и последователи.“

Включете се!

Интернет портал за печатни технологии.