Инфографика: защо толкова много хора обичат печата върху хартия?

1070
Инфографика: защо толкова много хора обичат печата върху хартия?

Според Two Sides отговорът е: „Защото е забавно, релаксиращо и практично!“.

защо толкова много хора обичат печата върху хартия

 

Two Sides North America публикуваха инфографика, озаглавена „Защо толкова много хора обичат печатът върху хартия?“ В нея са изведени най-забележителните резултати от анкети, проведени в САЩ между 2015 и 2018 от Toluna, глобална компания за печат и неправителствената организация с идеална цел, посветена на представянето на екологичната устойчивост на печата и хартията, Two Sides North America.

Тази инфографика е фокусиране върху възприятието на повечето американци, че печатът върху хартия е приятен, релаксиращ и практичен. „Резултатите от проучванията ни, дори във все по-дигитализираното ни общество, са, че мнозинството от хората виждат предимствата и стойността на печата върху хартия. Това не включва само четене за развлечение, но и критични въпроси като управление на финансите,“ каза Phil Riebel, президент на Two Sides North America.

Инфографиката цели да разбие основните митове за преминаването от хартия към цифров носител и да подчертае предимствата на отпечатаната хартия за учене, грамотност и осигуряване на по-дълбоко разбиране на информацията.

Някои от ключовите факти, включени в нея са:

  • 79% от американските потребители се съгласяват, че отпечатаната хартия е по-приятна на допир от други медии. 73% от хората между 18 и 24 годишна възраст споделят това схващане;
  • Според 73% четенето на отпечатана книга или списание е по-приятно от четенето от електронно устройство;
  • 68% намират, че е по-лесно да следят разходите и да управляват финансите си, ако са отпечатани на хартия;
  • Мобилните телефони и смартфоните са възприемани като най-малко релаксиращия начин за четене. Само 30% предпочитат този метод.

Можете да свалите графиката оттук.

Източник: twosidesna.org
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.