Италианска хартия направена от остатъци от плодове и ядки

2426

Италианският производител на хартия Favini, представи екологично чист продукт, предназначен за подаръчни опаковки и други креативни решения.

favini

Линията Crush притежава петниста текстура, която се получава благодарение на остатъците от плодове и ядки. Идеята на италианската фирма позволява да бъде заместена до 15% от използваната целулоза.

В Италия милиони тонове цитрусови плодове ежегодно се използват за производството на сокове. Само 40% от масата на цитруса обаче е пригодна за направата на сок, останалите 60% са остатъчна плодова маса. Тази маса може да се използва за производството на ароматни масла, биоетанол, пектини и други. Остатъците от тази вторична преработка на цитрусовите плодове са известни под името депектинизирана маса. Обикновено тя се изсушава и се добавя в храни за животни или се използва за отопление.

Компанията Favini е намерила и още едно полезно приложение за тази депектинизирана маса. Те я използват за производството на висококачествена хартия с необикновени характеристики, която е не само интересна, а и щадяща околната среда.

Източник: upakovano.ru
Преведе: Радина Дойнова

В България продуктите на Favini можете да намерите в фирма КАРИЕР ООД 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.