Кампанията Go Paperless се отказа от посланието „спаси дръвчета“

1372

Two Sides, организация, която насърчава и разяснява екологичните аспекти на печата, хартията и пощенските услуги обяви, че това е победа срещу инициативата за спиране на употребата на хартия.

go paperless

Go Paperless предизвика изненада и критики от страна на графичната индустрия, когато беше стартирана през януари тази година с призива „Спести пари. Спести време. Спаси дръвчета.“ Two Sides реагираха с отворено писмо, в което посочиха негативното влияние на околната среда, причинено от един от участниците в инициативата Google.

Сега сайтът на Paperless 2013 е променен, което стана повод Two Sides да обявят победа. Снимките на дървета и твърденията за негативно влияние на хартията върху околната среда са премахнати. Мотото на инициативата вече е „Премахнете хартията от бумащината“.

Директорът на Two Sides Martyn Eustace каза: „Много сме доволни. Не очаквах отговор. Но те са променили интернет страницата си. Това показва, че индустрията може да постигне резултати, когато реагира на неща, които се говорят за нея“

Google, които не бяха открити за коментар, са сред членовете на коалицията Paperless. Сред другите участници са Xero, Manilla, Expensify и Fujitsu ScanSnap. Новината за промененото съдържание на сайта дойде след като английските пощи се съгласиха да подкрепят Two Sides.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.