Канадската печатница 4over предлага и 3D печат

1569
Канадската печатница 4over предлага и 3D печат

Канадската компания 4over навлезе на пазара на 3D печат. Това е първата компания с подобен бизнес модел, която предлага 3D технология като услуга.

Канадската печатница 4over предлага и 3D печат

 

4over са специализирани в работа с посредници като рекламни агенции и брокери на печатна продукция, а не с крайни клиенти. Те са най-големият производител на печатна продукция с такъв бизнес модел в Северна Америка.

4over са инвестирали в оборудване от висок клас, а новата услуга се предлага в базата им в Глендейл. 4over прилага метод за производство,наречен Fused Deposition Modeling, при който материалът се нанася слой по слой. Тази технология е подходяща за производство на прототипи, мостри за опаковки и оригинални предмети Според компанията 3D печатът ще бъде атрактивен за любители, изобретатели, производители и други, което ще позволи на клиентите на 4over да навлязат на нови пазари.

„Целта ни е да дадем на клиентите си лесно и достъпно решение за 3D печат, което да предложат на клиентите си,” каза изпълнителният директор на 4over Zarik Megerdichian. “Тази технология носи много предимства, които традиционните методи за производство и създаване на прототипи не предлагат.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.