Каталог цветове по PANTONE за пластмасови материали

1935
Каталог цветове по PANTONE  за пластмасови материали

PANTONE PLUS Plastic Standard Chips е пълен набор от всички 1755 PANTONE цветове във вид на стандартизирани пластмасови чипове.

Каталогът е организиран в три въртящи се кули за по-лесна работа с тях. PANTONE PLUS Plastic Standard Chips включва  полипропиленов чип за всеки цвят с размер 3″х 1-7/8″ . Пластмасовия цветови стандарт позволяват прецизно определяне на цветовете и контрол в създаванетo на пластмасови изделия, включително играчки, битова електроника, домашно обзавеждане, уреди, аксесоари и др.
 

PANTONE PLUS Plastic Standard Chips

Чиповете са организирани и поставени върху въртележка, като всяко от шестте и нива е модулно, като по този начин желаното ниво може лесно да бъдат отстранено за да се работи с конкретна група цвят. Полипропиленовите чипове са съобразени с често използваните производствени материали от реалния свят, осигурявайки точно възпроизвеждане на цвета на различни пластмасови повърхности.

  • Колекцията включва 1 755 цвята от PANTONE PLUS Series
  • Големина на чиповете 3” x 1-7/8”
  • Включен е PANTONE Formula Guide Coated за сравнение с отпечатаните цветове
  • Чиповете са във вариант мат и гланц и дебелини 1mm и 2mm
  • Всеки чип е идентифициран с номер по PANTONE 
  • Всеки чип има отвор в горния край за да може да се поставя или да се групира на ринг
  • Включена е формулата на съответните пигменти
  • и др.

На сайта на PANTONE е обявена цена 10 500 щатски долара. 

Източник:  PANTONE

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.