Книжка, която може да бъде посадена и от нея да израсне дърво

1745
Книжка, която може да бъде посадена и от нея да израсне дърво

За да образоват децата по темата как се създават книгите, издателство Pequeno Editor и агенцията FCB Buenos Aires създадоха книга, от която след засаждане може да израсте дърво.

книга, хартия семена

 

Книгата е разпратена до избран кръг потребители в Аржентина през месец март тази година. Изданието е показано и в избрани книжарници, където читателите могат да видят как семената покълват.

Книгата носи наименованието „Tree Book Tree” и е направена изцяло от хартия, без съдържание на киселини. Използвани са и безвредни за природата мастила. В страниците пък са вградени семена, от които след засаждането на книгата ще порасне дърво.

 

хартия , книга семена

Според нас това е доста интересен и образователен начин за представяне на информацията. Не би ли било хубаво ако всички книги са създадени по подобен начин?

Източник: www.printmediacentr.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/