Компании се обединяват за да създадат гигант на пазара на гъвкави и твърди пластмасови опаковки

1500

Пет водещи компании от Северна Америка и Европа обявиха намеренията си да се обединят, ставайки световен лидер при опаковките. Всички компании ще носят името Exopack Holdings Sarl и ще притежават 63 клона по целия свят и 8 650 служителя, както и приходи от около 2.5 милиарда долара. Това ги прави шестата по големина фирма за опаковки в света.

Exopack Holdings Sar

Към американския производител на гъвкави опаковки  Exopack се присъединяват четири големи компании с главни бази в Европа, а именно Britton Group, производител на гъвкави пластмасови опаковки; PACCOR – вторият по големина в Европа производител на твърди пластмасови опаковки; Kobusch – производител на гъвкави и твърди опаковки и Paragon Print & Packaging – лидер в производството на опаковки в Обединеното кралство.

Независимо от новото им общо название, всички пет фирми ще запазят и старите си имена.

Новосъздаденият гигант ще има нужда и от силен екип, който да го управлява. Някои от основните му членове ще бъдат: Jack Knott, който ще заеме поста на главен изпълнителен директор; Mike Alger ще бъде главен финансов директор; Dieter Bergner – главен изпълнителен директор на PACCOR и Michael Cronin, който се присъединява към екипа като главен изпълнителен директор на Global Flexibles business.

„Това сливане е естественото продължение на процес, започнал още преди осем години. Процес за създаване на глобална фирма за опаковки със солидна основа и потенциал за бъдещ растеж“. – коментира Marc Leder съ-изпълнителен директор на Sun Capital Partners Inc (фирма, която свързва дружествата до сега). – „Благодарение на успешното сътрудничества на фирмите в миналото, сега те бързо ще постигнат нужния синхрон.“

„Всички пет фирми са постигнали големи успехи, въвеждайки иновации на пазара“ – каза Michael Cronin. – „Ние вярваме, че обединявайки се ще станем по-силни и ще продължим да предлагаме на клиентите си решенията, от което се нуждаят.“

Обединяването на компаниите е обвързано с определени предварителни договорености и предизвестия, по-точно то изисква съгласието на кредиторите на някои от компаниите. Предполага се, че всички необходими съгласия ще бъдат получени в рамките на две седмици.

Източник: pffc-online.com
Преведе: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.