Лазерно почистване на анилоксови валове

609
Лазерно почистване на анилоксови валове

доминов консуматив

Фирма „Доминов-Консуматив“ разширява своето портфолио с нова услуга – лазерно почистване на растер-валове в партньорство с технологичния лидер в лазерното почистване – холандската фирма LaserClean B.V.

Услугата за лазерно почистване на анилоксови валове е в допълнение към вече съществуващата от пет години услуга за професионално почистване на растер-валове с индустриална сода. Новата услуга се предлага от началото на месец март 2020 г.

Иновативната лазерна технология представлява най-безопасният и ефективен метод за дълбочинно почистване на керамични и хромирани анилоксови валове и отстранява всички видове засъхнали замърсявания от:

  • флексо мастила на водна основа
  • флексо мастила на спиртна основа
  • UV-флексо мастила
  • всички видове праймери и лакове
  • лепила

Лазерното почистване е подходящо не само за флексопечатни машини, но и за всички листови офсетови печатни машини, оборудвани с лакираща секция, включително специализирани лакиращи машини, както и ламиниращи машини с растер-вал.

Предлаганата от „Доминов-Консуматив“ услуга е мобилна и може да се извършва директно в печатницата на клиента. Екипът от специалисти може да почисти бързо и качествено Вашите растер-валове и да измери обема им преди и след почистването с прецизни измервателни системи.

анилоксови валове

Лазерното почистване се предлага както INLINE (директно в печатната машина) – изключително подходящо за валове, които са трудни или невъзможни за демонтаж, така и OFFLINE (извън машината) на специално разработен за целта стенд.
Растер-валовете са готови за използване веднага след лазерното почистване. Предимството за клиента е, че се пести време за спиране на производството, както и за транспортиране на валовете, което крие риск от повреждането им.

анилоксови валове почистване

Екипът предоставя протоколи от измерванията преди и след почистването, извършени чрез специализирана система за измерване – IFT. На база посочените в протоколите данни е възможно да анализирате състоянието на Вашите валове и да прецените дали те трябва да се почистят, прегравират или бракуват.

Повече информация относно новата услуга можете да намерите в сайта на фирмата. 

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.