Липсващ текст заради грешка при печата в продължението на „Да убиеш присмехулник“

2038
Липсващ текст заради грешка при печата в продължението на „Да убиеш присмехулник“

Грешка при печата е причинила липсваш текст в част от тиража на една от най-очакваните книги на столетието, „Go Set a Watchman“.

Да убиеш присмехулник

 

Продължението на „Да убиеш присмехулник,“ което е едва вторият роман на автора Harper Lee, предизвика раздразнението на читатели, от чиито копия липсваха последните няколко реда на осем страници. Грешката, която присъства в 25000 копия от тиража във Великобритания, е довела до голям брой оплаквания в Twitter и през онлайн търговеца Amazon, които са предложили безплатна замяна на дефектните книги.

Говорител на печатницата Clays, която е част от групата St Ives, каза: „Открихме проблем в производствения процес, който доведе до липсващи редове на осем страници на част от тиража. Работим с издателя, за да подсигурим максимално бърза подмяна на дефектната продукция.“

Междувременно в САЩ се продаваха по около 716 000 хартиени копия от пускането си на пазара на 14-и юли до 19-и юли. Общият брой продадени цифрови и физически копия от книгата за същия период в САЩ е достигнал рекордните 1,1 милиона броя.

Източник: independent.co.uk, blogs.wsj.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.