Любимите лога и графични проекти за последните 50 години

6585

Списанието Graphic Design USA отбеляза петдесетгодишнината си като помоли читателите си да посочат любимите си дизайнерски проекти

graphic design

За да отпразнува юбилея си, Graphic Design USA помоли читателите си да посочат любимите си лога и проекти от последните 50 години. Избрани са 20-те най-популярни дизайна и същият брой лога. Резултатите са публикувани в последния брой на списанието и можете да ги видите тук. Сред тях ще откриете много популярни и обичани образци на графичния дизайн – от логата на FedEx и I Love New York до оригиналните икони на Mac и кориците на списание Esquire с кутията супа на Анди Уорхол.

Източник: gdusa.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.