Макдоналдс залага на QR кодове в новите си глобални опаковки

2557

Компанията представи модернизираните си опаковки, които разчитат на комбинация от текст, изображения и QR кодове и представят хранителната стойност по нов начин.

QR код

Макдоналдс разкриха новия дизайн на всички торби за храна за вкъщи и чаши за напитки, който вече включва и QR кодове. Това е поредната стъпка в целта, обявена от компанията, която е да помогне на потребителите си да вземат информиран избор. Новият дизайн ще се появи първо на американския пазар. По-късно през годината е планирано да бъде преведен на 18 различни езика.

Макдоналдс изтъкват, че са предоставяли информация за хранителната стойност на клиентите си през последните 30 години, но сега това ще става по интересен и модерен начин. Комбинацията от текст, изображения и QR код ще съдържа интересни факти за марката и ще осигурява лесен достъп до хранителната информация през мобилни устройства.

„Новите ни опаковки целят да въвлекат клиентите ни в комуникацията с нас и да представят марката ни.“, каза Kevin Newell главен бранд мениджър на Макдоналдс. „Клиентите ни казаха, че искат да знаят повече за храната, която ядат и ние искаме да направим това възможно най-лесно, като сложим тази информация в ръцете им.“

От компанията напомниха, че почти 80% от използваните опаковките на повечето пазари на Макдоналдс са направени от възобновими материали от хартия или целулозни влакна.

Източник: thedieline.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.