Международна изложба за опаковки, машини, материали BalkanPac

3238
Международна изложба за опаковки, машини, материали BalkanPac

По традиция и тази година в зала Фестивална ще се проведе организираната от Виа Експо международна изложба за опаковки, машини, материали BalkanPac. В периода 1 – 4 ноември специалистите от всички браншове на икономиката ще могат да се запознаят с разнообразие от продукти и услуги.

Повече от 50% от изложители са фирми, които за първи път се представят на нашия пазар, било то български вносители, производители или чужди фирми, които търсят партньори за България.

Участниците са от Австрия, България, Германия, Турция, Чехия, Украйна, Гърция, Македония, Сърбия. На BalkanPac ще се представят и италиански фирми, чието участие е организирано от Италианския институт за външна търговия.

Ето една малка част от това, с което посетителите ще могат да се запознаят: продуктите на една от водещите фирми на територията на Турция в производството на гъвкави опаковки, която разполага с широка гама от възможности за ротогравюрен и флексопечат (Anadolu Ecopack AS.); GAMMA PACK SPA – пликове и филм за вакуумни опаковки; ИДЕА ПРОДУКТИ ООД – изделия за опазването на околната среда и рециклирането на отпадъците от опаковки, в сътрудничество с един от водещите производители на европейския пазар – HSM Pressen от Германия се предлагат както пълни решения за пунктове и поточни линии за сортиране на отпадъците, така и отделни хоризонтални и вертикални балиращи преси, преси за използвани варели, шредери за дърво, картон и др., GS&T GLOBAL SYSTEMS AND TECHNOLOGIES S.R.L – автоматични машини за съпротивително заваряване за дългосрочни спойки на ламаринени кутии, кофи и др. ICO SRL – опаковки и фолиа от ондулиран картон, KIRO DANDARO разполага с машини и оборудване за офсет и флексо печат, ротогравюра, ламиниране и др; Кумакис ЕООД – машинни елементи, задвижвания и управления за изграждане на конвейри и транспортни системи с приложение в хранително-вкусовата, полиграфическата, опаковъчната и други промишлености; RESILUX HELLAS SA – ПЕТ преформи и бутилки с широко приложение в хранително-вкусовата и химическата промишленост, подходящи за съхранение на всички видове течни продукти. ZAMBELLI SRL – дизайна и производството на опаковъчни машини.

Има много интересни моменти в съпътстващата програма. От голяма полза за фирмите ще бъде Експортният форум, който ще се проведе на 2 ноември. Организаторите са убедени, че той ще даде възможност на фирмите, които изнасят да получат отговор на много свои въпроси.

Съгласно Европейските директиви и хармонизираното българско законодателство – Закона за храните и Закона за техническите изисквания към продуктите, всеки производител е задължен да осигури и гарантира качеството и безопасността на произвеждания от него продукт. С идеята да бъдат отличени и най-вече популяризирани нови, отговарящи на всички тези изисквания опаковъчни материали и опаковки за хранителни и нехранителни продукти отново ще се проведе конкурсът Приз-Пак.

Изложбата представлява своего рода бизнес, обучителен и брейн щорминг събитие, в рамките на което посетители, изложители, лектори научават нови неща, зареждат се с идеи, които могат да приложат на практика.

Източник: viaexpo

Интернет портал за печатни технологии.