Монди се насочва към професионалния печат с нова кампания и специална уеб страница

1696

Основната тема на кампанията са дигиталните технологии и поставя на преден план разширяващото се портфолио на Монди от хартии за дигитален печат предназначени за HP Indigo, високоскоростен inkjet печат и хибриден печат.

“Нашата гама от професионални хартии отразява последните тенденции при печатните технологии и машини, които са най-често използвани за професионален печат. През 2011, ние въведохме редица хартии, насочени към  няколко ключови области, а именно високоскоростен inkjet, печат на HP Indigo, цветен лазарен и хибриден печат. Всички наши хартии съответстват на екологичните критерии на нашата гама Green Range и са или сертифицирани по  FSC® или PEFC™ или произведени от 100% рециклирана или безхлорно избелена (TCF) целулоза,” обяснява Йоханес Клумп, Директор Маркетинг и Продажби в Монди
Анкоутид Файн Пейпър.

 

Кампанията не е насочена към промотиране на специфична марка. По-скоро, новата кампания, придружаващите я реклами и новата интернет страница (www.mondigroup.com/printing) се насочват директно към професионалния печат с централна тема: печатарят и неговата машина. До края на март, освен на английски и немски език, страницата ще бъде налична и на френски, испански, италиански, датски, полски, чешки, словашки, забележете български, румънски, унгарски и руски.
 

През 2012 година,  Монди ще пусне пет различни рекламни визии, които очертават пълния спектър на дигитален и хибриден печат, печат на HP  Indigo и високоскоростен inkjet печат. Новите дигитални технологии доведоха до по-големи възможности за професионалните печатари по отношение гъвкавост на възможните приложения. От персонализирани къси серии, дигитално или хибридно отпечатани изделия, до обемен мейлинг и транзакционен печат с високоскоростни inkjet машини.

Възможностите са различни, но успешният резултат зависи също и от специално оптимизираната за технологията хартия. За да осигури това, при разработване на своите хартии за професионален печат,  Монди работи тясно и с производители на технологично оборудване (OEMs).
 
Всички хартии за професионален печат на Монди ще бъдат показани на drupa 2012 в Дюселдорф, Германия, с допълнителен акцент към пазара на високоскоростен inkjet пазар. „Състезанието“ ще е основна тематика в презентациите на Монди по време на drupa 2012. Компанията ще покаже и последните хартии за високоскоростен inkjet печат с ежедневни демострации на Océ high-speed inkjet.

Монди ще показва своите продукти на drupa 2012 от 3 до 16 май в зала  07.1, щанд B03/B05.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.