Над 100 души посетиха семинара на Гед „Ден на софтуерите за печат“

3244
Над 100 души посетиха семинара на Гед „Ден на софтуерите за печат“

Заради големия интерес организаторите проведоха събитието в две зали в дворец Врана.

В рамките на един ден шестима лектори изнесоха 8 лекции пред аудиторията на всяка зала и по една кратка презентация на упражнения, които могат да се правят в офиса. 
След лекциите имаше реална демонстрация на всички софтуери, продължила около час и половина.

 

Семинар на Гед ООД

И малко статистика за организацията на семинара: 102 гости на семинара от 63 компании от 3 държави.

 

Като домакини на семинара, откриването в двете зали направиха съответно Калинка и Христо Стайкови.

 

Калинка Стайкова, Гед ООД

Със силен старт на лекциите бяха представените възможностите за финансиране по европейски програми от лектори на Елана Инвестмънт.

След това бяха представени следните продукти:

 • Сотфтурни решения на фирма CMA Imaging от Белгия, лектор Добромир Дочев от Гед. Акцентите бяха: Colorcontrol – уеб базиран софтуер за мониторинг на качеството на цвета, който осигурява достъп на потребителя от всяка точка на света; ColorPortal RIP – приложение, което дава възможности за преглед, печат и сертифициране на цветни проби; софтуер за опаковки – за печат на опаковки, както и различни медии и мастила за цветни проби.
 • PACKZ Software беше представен от продуктовия мениджър Pascal Wybo. Това е професионален файлов редактор на етикети и опаковки, базиран изцяло на .pdf формата. Повече за него можете да прочете и в подробния обзор на PACKZ Software подготвен от ГЕД ООД тук: PACKZ – новият начин за предпечат на опаковки
  PACKZ – новият начин за предпечат на опаковки
  PACKZ – новият начин за предпечат на опаковки
  PACKZ – новият начин за предпечат на опаковки

   

  PACKZ – новият начин за предпечат на опаковки
  PACKZ – новият начин за предпечат на опаковки
 • Arden Software беше представен от Frank Haustein  – решение за проектиране на опаковки за компании, които работят в областта на дизайна на опаковки, дисплеи и различни рекламни продукти от картон.
 • Ползите от автоматизацията на работния поток представи Иван Стайков, Гед. Той говори за нуждата от високата производителност и стандартизацията на процесите в печатниците, както и на връзката с клиентите.
 • Новостите в SureColor P серия на принтерите на Epson бяха представени от Владимир Георгиев.

 

Добромир Дочев от Гед

На снимката: Добромир Дочев от Гед 

 

PACKZ Software, Pascal Wybo

На снимката: Pascal Wybo, продуктов мениджър на PACKZ Software 

 

Frank Haustein, Arden Software

На снимката: Frank Haustein, Arden Software 

 

Искрен Цветков, Kodak

 На снимката: Искрен Цветков, Kodak

 

Иван Стайков, Гед

 На снимката: Иван Стайков, Гед

 

Фирма Гед имаха възможността не само да проведат семинара в двореца, но и като подарък за гостите беше осигурено посещение в двореца Врана и на следващия ден.
В момента достъпът за посетители е позволен само в парк-музей Врана, а самият дворец е затворен.

 

двореца Врана

 

Вижте още снимки в галерията.

За ГЕД ООД
ГЕД ООД е семейна фирма с повече от 20 годишна история в областта на полиграфията. Фирмата е доставчик на множество малки, средни и големи печатници и предлага богато портфолио от водещи международни решения за българските печатници.

E: office@ged-bg.net
T: 02/8061201
W: www.ged-bg.net
А: София, ул. Васил Друмев 36

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.