Нашият колега Ясен Висулчев отпразнува 70 годишен юбилей с нова книга

984
Нашият колега Ясен Висулчев отпразнува 70 годишен юбилей с нова книга

Създателят на издателство Форком издаде своята книга „Многомерен медиум: Процесът ОМ“ и събра на премиера свои съмишленици, колеги и близки приятели, като малката Софи беше основна водеща на представянето.

 

За редакцията на Printguide.info е чест и удоволствие да поздрави г-н Висулчев с юбилея.
Познаваме енергичния му и неуморен дух, творчески ентусиазъм, съчетан с натрупания опит и мъдрост през годините.

 

Полиграфист, издател и последовател на великите умове в световната наука, Ясен винаги е успявал да ни зарази с идеите си и стремежа повече да служим на другите.

 

 

Във всяка страница на „Многомерен медиум: Процесът ОМ“ и между всеки ред читателите ще усетят точно тази енергия и позитивизъм. Книгата на пръв поглед е IT фантастика, но според автора си това е опит за етична сага без ограничения във времето, пространството и мерностите.  

 

Вдъхновение за „Многомерен медиум: Процесът ОМ“ е ученият Никола Тесла, чиито знания вълнуват Ясен Висулчев още от дете. Затова и фантастичният трилър е сдружение на различни видове и цивилизации, свързани в история, която започва от древното минало и преминава в далечното бъдеще, прекосявайки без ограничения различни светове и измерения.

 

 

По думите на автора, всеки от нас притежава и разширява непрестанно своя съкровищница, тезаурус, където през целия си живот постепенно събира знания, преживявания и разбиране. За да възникнат идеята и сюжета, за да бъдат осмислени и споделени с читателя множеството знания и духовни послания, авторът е получил помощ от много мислещи и знаещи хора, сред които важна роля има семантичният редактор на изданието – Славян Радев, приятел от новобранските години, доктор по математическа логика и лингвистика, професор в няколко университета. По думите му, споделени в началото като новина с всички,  всъщност издателският проект „Многомерен медиум” досега съдържа 11 книги с различна аудитория и издадени за шестте години работа – в периода между 2013 и 2018 г. 10 от тях са монографиите и учебниците, подготвени от Славян след дискусиите им като отговори на множеството възникващи въпроси на Ясен, формулирани и като „черни кутии”, и касаещи измерения, лингвистика, граници, пространства, ентропия, мрежи от всякакъв вид…

 

 

„Много ценя и харесвам публикувания материал в списание „Проблеми на културата“ от проф. Елит Николов. Радвам се, че сте сложили и тази публикация при вас. Ролята на Професора е важна – именно той, освен, че смени името от „медия” на „медиум”, ме мотивира да продължа и да преодолея скепсиса, който съпровождаше изначално проекта.” – каза авторът.

 

Многомерен медиум: Процесът ОМ – Ясен Висулчев

„Фантастичен съдебен трилър? По дух – да, може би… Многомерен медиум е опит за етична сага без ограничения във времето, пространството и мерностите.

„ОМ: Оправяйте се сами!“ Това е наказанието на вида на човека за използването на знания от вселенския кладенец във войната между черните и червените атланти.
Но видът не е заличен, значи наказанието е с възпитателна цел.

Това е осмислено от четиримата, наричани Арди, които се превръщат в интелектуално и дейно острие на човеците във възбудения съдебен Процес ОМ, развиващ се в многомерна информационна среда, многомерен медиум. Дали Човечеството следва етичния принцип „Служа на другите“, заели ли са минорна позиция в общностите му привържениците на антитезата „Служа на себе си“?

Успява ли авторът да покаже света на многомерностите, етичните колизии, борбата на вида за връщане на контакта с вселенския кладенец на знания – закърнялото му „трето око“? Следва или разширява тезите на учените, поели теглото да са отречени от богато финансираните Комисии по псевдонаука? Да сподели за взаимно опрозрачествяване своите „черни кутии”, неизвестни му, но разбирани области на знанието?

Един от важните и „служещ на другите“ е Никола Тесла, чийто естествен опонент Алберт Айнщайн е създал добре платената Специална теория на относителността, „доказваща“ че Вселената е празна и отричаща теорията на пълната с етер Вселена. Тесла присъства във всички паралелни вселени, наричани още струни, сред които Арди трябва да създаде и фиксира снопа от реалности, водещи до възстановяване на вида на Човека в достъпните му измерения и в развитието му към надмерностите им. Арди се докосва и действа в различни струни, философии с религиите им, на различни планети, сред видови миграции, чрез генетика, музика и консенсус…

 

Ако намерите забавление – то ви предстои, ако откриете информация – тя е за всички, ако я осмислите като знание – споделете и него, ако достигнете до разбиране – то е ваше.

Фантастика ли държи в ръцете си Читателя или паралелна реалност, струна? Възможно разказ за бъдещето си като Човек! Интерактивно, разклоняващо се и прекрасно. Не и лесно.
Битката между доброто и злото не може да спре, защото тогава на власт встъпва Ентропия или топлинната, информационна смърт на вселената. Да участва в това противопоставяне на живота срещу смъртта е ролята на живота, в което актьор далеч не е само Човека.“

 

 

Вижте и интервю за Store.bg: Watch video!

 

Дизайн на корицата и снимки от премиерата: Гергана Дерменска

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.