На 11 май стартира CGART.bg

1667
Spread the love

Социална мрежа за компютърна графика и изкуства.
CGArt.bgе уеб проект, посветен на хората, въвлечени и работещи в сферата накомпютърната графика и визуални изкуства. Проектът цели да подпомогнесоциалните и професионалните връзки между начинаещи, студенти,професионалисти и работодатели. Сайтът е ориентиран към широк кръг хора– дизайнери, илюстратори, аниматори, архитекти, ТВ и киноспециалисти, създатели на компютърни игри и всички изкушени откомпютъра като инструмент на творческата си искра.

CGArt.bg щеорганизира и „офлайн събития” – професионалнисеминари, състезания и конкурси. Те ще се провеждат в университети вСофия и страната и ще представят компютърната графика като модерно и
достъпно изразно средство на визуалните артисти. Основен акцент вонлайн портала ще бъдат новините и статиите за професионалистите,проектите и студията в индустриите, използващи компютърна графика.Цялото съдържание освен форума ще бъде на български и английски език.Платформата, на която е разработен сайтът, ще позволи добавянето и надруги езици в бъдеще, при развитието на проекта.

Новата медия на социалните мрежи!

CGArt използва редица модерни технологии и работи на принципа насоциалните мрежи като Facebook и LinkedIn. Потребителите могат даизграждат връзки помежду си, да качват свои и общи проекти, да гледатуроци, да сформират екипи. Благодарение на платформата и връзките всайта, работодатели и рекламодатели ще могат лесно да таргетират точнонужните им хора.

Сайтът предлага:

1. Потребителски профили с:

  • проекти, включващи изображения и видео;
  • възможност за попълване на разширена информация под форматана CV, която може да се вижда от работодатели и рекламодатели,възможност за генериране на PDF документи;
  • бързи социални връзки между профилите, приятелите илюбимите артисти;
  • връзка с Facebook, която позволява на всеки потребител дасе регистрира по-бързо, както и да използва активната си Facebookсесия, за да влиза в сайта.

2. Новини и статии за артистите, проектите и студията в индустрията,
свързана с компютърната графика и компютърните изкуства.

3. Напътствия и изисквания към обучението на начинаещите –всички умения, които трябва да притежава визуалният артист, за даработи, да смени работата си или да изследва нови възможности.

4. Wikipedia за програмите, процесите и терминологията.

5. Форум за обсъждания на актуалните теми в различни области. До двамесеца, сайтът ще предлага още:

6. Уроци, онлайн и офлайн семинари от професионалисти запрофесионалисти.

7. Обяви за търсене и предлагане на работа.

8. Кредитна система с награди и поощрения за потребителите, коитообогатяват съдържанието на сайта.

9. Редовни състезания, предизвикателства и конкурси, предлагани ижурирани от индустрията.

10. Магазин с материали за всички сфери на компютърните изкуства– книги и албуми за артисти и проекти, учебни материали,хитри помощни инструменти.

Платените абонаменти на CGArt

Повечето от функциите в сайта са безплатни, но за да се създадеустойчив бизнес модел, специални услуги в сайта ще бъдат платени. Товаще бъдат публикуването на обяви, филтрирана информация за фирми,рекламите и някои от уроците. Плащането ще може да става чрез кредитникарти, по банков път или SMS съобщения. Всички абонаменти ще даватминимум 10% отстъпка при участието в платените семинари и събития.

Екипът зад CGArt

Проектът се разработва от „Деспарк” (www.despark.com),уеб компания с клиенти от целия свят, редица награди и признания зависококачествената си работа. Авторът на концепцията и главен
редактор Николай Михайлов е аниматор и преподавател по 3D технологии вУАСГ. Главният графичен дизайнер на CGArt Лъчезар Цачев е визуаленартист с изключително широки умения в графичния дизайн,
уеб и видео продукциите. Адел Закут е един от основателите на Деспарк изавършва архитектура в Англия.

inline_441_https://printguide.info/images/cgart_preview.jpg
Следетени в социалните мрежи:
twitter.com
www.facebook.com

Биографична информация