НА EXPO PRINT & IMAGING – Поглед към най-новото на фотопазара

2928

От 28 до 31 октомври 2009 г. в Интер Експо Център – София, ще се състои 9-то издание на специализираната изложба EXPO PRINT & IMAGING.

Експонатите на водещи чуждестранни и български компании отразяват както актуалните тенденции в областта на дизайна, фотографията, печата, рекламата и визуалните комуникации, така и в способите и техниката, с която креативните хора създават нова визия на широка гама изделия, продукти или услуги.

Интересна ниша на EXPO PRINT & IMAGING и тази година са нововъденията във фотографския бизнес. Участниците в изложението предлагат на фотолюбители или утвърдени фотографи, на настоящи или бъдещи участници във фотопленери и фотоконкурси, специализирани софтуерни и технически решения за нови постижения.

PROMAXX® представя иновативната система Clixx’Pixx®StudioAlbum за свързване на снимки от реверсивна фотохартия в албум. Изходът е перфектен албум със снимки с истинска фотохартия и високо качество на титулната албумна страница. Системата е подходяща и за малки фирми за фотографии и снимки при начална капитална инвестиция от около 400 евро. И още нещо. Немският производител PROMAXX® Innovative PC Print Media GmbH предлага на клиентите софтуерно решение за оформяне и подреждане без никакво ограничение и така с двете решения – хардуерно и софтуерно, стабилни стъпки на фотопазара може да направи всеки, който се занимава със създаването на снимки.

ЕЛИ-Л ЕООД с търговската марка Фото Браво десетки години прави нововъведения във фотографския бизнес и след навлизането на дигиталната фотография стартира производството на фото-книги. На изложението ще предложи интересни решения с широка гама от корици и разнообразие от формати.

Фирмата Вертикал – 7 ЕООД ще представи на професионалната аудитория истински фотографски голямоформатен печат с първия от този вид в България принтер Chromira 50. Много са предимствата и възможностите на този апарат, но да посочим например, впечатляващата му разделителна способност от 300 полутонови точки на инч, които благодарение на специалната си технология на подреждане осигуряват визуална резолюция от 425 полутонови точки на инч (всяка от тях може да е в един от 68 милиарда възможни цвята). Използва се класически фотографски материал (фотохартия или беклит филм), предпочитан от професионалистите, които държат на безкомпромисно качество.

Фотограф и светлина – особена, магическа връзка. На светлината «се кланя» всеки творец и търси перфекционизъм в контакта с нея. И може да направи голяма стъпка напред като посети щанда на фирма Динафос ЕООД. Компанията ще представи PocketWizard Mini TT1  и Flex TT5–революционно нови устройства, които осигуряват пренос на TTL информация от разстояние и дават възможност отдалечени светкавици да бъдат използвани в High Speed режим. Посетителите могат да потънат в 55 цвята хартиени фонове от Colorama, PVC фонове за предметна фотография и да узнаят повече за системата от дифузни и отражателни панели Colorscrim. Освен да се запознаят отблизо с цялото разнообразие те имат шанс и да изпробват студийното осветление от DYNAPHOS®.

Фирма ТЕПЕДЕ– България ЕООД не само ще покаже машини от среден клас за печат на фотоизображения и графични приложения, но и ще демонстрира печат върху материали от собственото портфолио, включващо различни хартии, филми, текстили, PVC фолиа, ванили и др.

На щанда на ВИП ТРЕЙДИНГ ООД наред с многото други експонати ще срещнете най-новото от лидерите на пазара за цифрови фотоапарати (PENTAX, POLAROID, LEICA, GE), цифровите минифотолаборатории KIS, обективите TAMRON, фотостативи FOMEI и др. Един от дните на изложението ще бъде обявен за “PENTAX МАНИЯ” и посетителите ще спечелят част от наградите, които фирмата предоставя на своите фенове – ваучер на стойност от 500 лв. за закупуване на фотообектив TAMRON, фоторамки, навигация MOTOROLA  и много други.

Освен с експонатите EXPO PRINT & IMAGING ще бъде интересно  и полезно за посетителите и с планираните семинари, уъркшопове, фото и арт изложби. Допълнителни емоции и особена атмосфера ще създаде изложбата от компютърно генериран дизайн  “Магнетично” на проф. Божидар Йонов.  

Източник: EXPO PRINT & IMAGING

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.