Нова организация ще се бори с дезинформацията по отношение на хартията

1542

FOPAP има задача да рзясни предимствата за околната среда, осигурявани от производството и употребата на хартия .

Пълното наименование на групата е Friends of Print and Paper (Приятели на печата и хартията FOPAP). John Roche, един от основателите й, както и управител на Haybrooke Associates, заяви че създаването на групата е било неизбежно последствие от кампанията на WWF „Спаси дърво”. В нея природозащитната организация призовава потребителите да „спасят дърво”, като използват PDF формат, забранен за печат. Можете да прочетете повече по въпроса тук и тук.

John Roche допълни: „Заедно с група колеги работихме върху нови методи за пресмятане на въглеродни отпечатък на продукти, базирани на дървесина. Резултатите показаха, че печата на хартия може да бъде не само неутрален по отношение на отделяните емисии, а дори може да се окаже, че поглъща повече въглероден диоксид, отколкото отделя. Откритията ни показват, че сегашният подход на природозащитниците може да бъде по-вреден за околната среда от практиките, на които се противопоставя.”

Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.