Нова Pantone Metallics скала

1270
Нова Pantone Metallics скала

Pantone представиха нова Pantone Metallics скала с допълнителни цветове на основата на нова мастилна база. Скалата е с приложение в графичния дизайн и дизайна на опаковки и др.

Pantone Metallics скала

 

Колекцията от метални спот цветове, предназначени за употреба върху печатни продукти, опаковки, брандиране и други подобни, Pantone Metallics комбинира предишните премиум и обикновени метални цветове в една колекция и включва нова мастилна база Rose Gold, заедно с 54 нови цвята. Пълната селекция включва общо 655 метални нюанса.

 

Pantone Metallics скала

„Със своя блясък, металните нюанси моментално грабват и пленяват окото, добавяйки визуална текстура и диференциация на продуктите на рафта“, казва Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute. “Вдъхновени от светлината, иридесценцията и холографските ефекти, любовта ни към металните и перлените покрития продължава да се развива, особено в дизайна на опаковките. За да отговорим на тази нарастваща тенденция, новата ни метална палитра за печат обхваща набор от основни метални нюанси, включително хладни и шикозни сребърни, блестящо златни, земно бронзови, както и голямо разнообразие от цветни метални тонове, които са вдъхновени от модата и начина на живот; ярко червени, смело розови, ментово зелени и резедави и топли коралови.”

 

Pantone Metallics скала

Формат
• Портативна, ръчна скала
• Отпечатана върху най-често използвания грамаж хартия с покритие (150 гр./кв.м)
• Страница с D50 индикатор за осветеност показва, кога условията на осветление са подходящи за оценка на цветовете

Цветове

• Добавени 54 нови цвята за опаковки, свързани с тенденциите и пазарите, включително новата мастилна база Rose Gold
• Пълна колекция от впечатляващи и изискани метални цветове за създаване на забележителни
• 354 Packaging Metallic цвята и 301 Commercial Graphics Metallic спот цветове
• Цветни примери, показани с воден гланц и специални покрития
• Всеки цвят е показан със съответния номер и формулировката на мастилото
• Цветовете са подредени хроматично, а Packaging Metallic индексът в средата на скалата, указва местоположенията на цветовете

Приложения

• Идеална за опаковки, лога и брандиране, рекламни и маркетингови материали
• Packaging Metallics са лесни за нанасяне и отпечатване без загуба на блясък, потъмняване, разслояване или образуване на петна
• Разширява и допълва традиционната палитра на спот цветовете (които се намират в Formula Guide)
• Може да се използва за цветова комуникация, спецификация и производство.

Източник: www.pantone.com

Pantone Metallics скалата ското ще бъде в продажба в онлайн магазина на Printguide.
Вижте всички цени на Pantone скалите тук. 

 

Обновяването на Pantone скалите може да ви спести време и пари. Вижте защо. 

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.