Нови PantoneLIVE цветове и софтуер за опаковки от X-Rite

1531
Нови PantoneLIVE цветове и софтуер за опаковки от X-Rite

Нови цветови библиотеки и инструмент за визуализация помагат на дизайнерите, търговските марки, производителите на опаковки и мастила да възпроизвеждат по-добре допълнителни цветове на разнообразни материали, използвани за гъвкави и хартиени опаковки, картон и етикети.

Нови PantoneLIVE

 

X-Rite Incorporated, обяви разширението на облачното си решение PantoneLIVE™ за цифрово комуникиране на цвета с добавяне на шест нови библиотеки за дълбок печат. Друга новост в PantoneLIVE Visualizer, нов софтуер, който помага на дизайнерите, търговските марки и доставчиците на печатни услуги по-лесно да сравняват, оценяват и визуализират цветове върху различни материали и технологии за печат.

„PantoneLIVE е създаден, за да помогне за споделяне на точни и постижими цветове в цялата верига за производство на опаковки,“ каза Adrián Fernández, вицепрезидент, PantoneLIVE, X-Rite. „В партньорство с клиентите ни, продължаваме да развиваме платформата, за поддръжка на по-широка гама приложения в областта на опаковките, които могат да помогнат на дизайнерите да визуализират на екрана как цветовите палитри ще изглеждат в производство. PantoneLIVE сега предлага над 50000 Pantone цвята и поддържа 80% от приложенията за опаковки.”

Шест нови PantoneLIVE библиотеки
Новите библиотеки са предназначени за дълбок печат и са идеални за производство на гъвкави опаковки и етикети. Две от библиотеките целят да помогнат на търговските марки и производителите да осигурят точно възпроизвеждане на цветовете върху все по-популярните метализирани гъвкави опаковки и етикети.

Сравняване на цветове за опаковки с PantoneLIVE Visualizer
За да помогне на дизайнерите и клиентите им да визуализират промените в цвета, които настъпват при промяна на носителя, технологията на печат и типа мастило, X-Rite разработиха PantoneLIVE Visualizer. Той вече е наличен без доплащане за потребители на PantoneLIVE. Visualizer осигурява визуализация на екран за Pantone Master цветовете и постижимите PantoneLIVE Dependent цветове. Резултатите мога да се записват в PDF документи, готови за печат, които могат да бъдат споделени в цялата верига на производството.

PantoneLIVE Visualizer работи с ръчния спектрофотометър X-Rite eXact, който позволява на потребителите да измерват спектралната информация за цвета от съществуващи материали и обективно да сравняват различни материали на екран. На базата на тази информация софтуерът също така ще преобразува проби от цвета в определени PANTONE и PantoneLIVE референции за прецизно комуникиране на цвета в различни звена на производството и доставчици.

Източник: пресинформация на X-rite
Текста написа: Мартин Новев

Pantone скали можете да поръчате от тук: shop.printguide.info

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.