Ново приложение за дизайн и печат – заплаха или възможност за печатниците?

1878
Ново приложение за дизайн и печат – заплаха или възможност за печатниците?

През месец Ноември 2014-а година бе пусната онлайн платформата YouInk, имаща за цел да предлага възможност на потребителите да създават сами дизайн и да поръчат отпечатването на материали в най-близката до тях печатница или в тази, която им предлага най-ниска цена.

възможност за печатниците

 

Анализаторите сравняват новостартиралата услуга с тези, създадени в сферата на туризма.

Към момента YouInk работи само с около 40 малки и средни американски печатници, но създателят на услугата Chance Windham твърди, че планира бързото й разширяване включително извън САЩ. Основната цел е да се подпомогнат малките местни печатници. Приходите от печат в САЩ се оценяват на 83 милиарда долара годишно, като в страната оперират между 20 и 30 хиляди печатници. Голяма част от тях имат разработени свои силно таргетирани продукти и услуги, които могат да бъдат добавени в платформата.

 

възможност за печатниците

Към момента и двете големи услуги за сравняване на цени за печат се намират извън Америка. От YouInk дават възможност на потребителите сами да създават своите проекти за печат онлайн и след това да разгледат различните оферти въз основа на параметрите, които са избрали за изработка. Потребителите могат да дадат оценка и да разгледат рейтинга на самите изпълнители.

 

възможност за печатниците

Източник: www.bizjournals.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/