Нов изпълнителен директор в Landa

1366
Нов изпълнителен директор в Landa

Landa има нов изпълнителен директор, докато компанията се подготвя за излизането на пазара на нанографските цифрови преси. Основателят и досегашен изпълнителен директор Benny Landa остава в управлението като „активен председател на борда“.

Бени Ланда

 

Yishai Amir се присъедини към Landa Corporation от HP, където беше вицепрезидент и генерален мениджър на бизнеса с графични решения за Северна и Южна Америка. Amir е започнал кариерата си в Indigo, където е работил за Benny Landa.

Yishai Amir„Наех го преди 21 години в Indigo. Той беше мое протеже и е фантастичен човек,“ каза Landa. „Подготвяме се за излизане на пазара и имаме нужда от целия експертен потенциал, който можем да мобилизираме. Yishai е наистина опитен висш изпълнителен кадър и е доказал, че може да развива бизнес начинания. Това са много добри характеристики за нашите ключови служители.“

Amir каза, че усещането е като „ да се завърнеш вкъщи,“ и описа новата си роля като „невероятна възможност“. „Нямам търпение да помогна за разрастването на бизнеса и в изграждането на една от големите компании в индустрията.“

Benny Landa ще запази ролята си

Landa подчерта, че не намалява степента, в която участва в бизнеса, който представи на Drupa 2012 и който все още не е доставил първата си печатна машина. „Планирам да продължа да бъда изключително активен председател на борда,“ зави той. „Съсредоточили сме се изцяло върху клиентите и Drupa. Концентрирали сме се върху клиентите от най-високо ниво, чийто глас се чува.“

Нови изпълнителни кадри в Landa

През миналия месец Landa назначи Nachum Korman за вицепрезидент и генерален мениджър на северноамериканските си операции, а Marc Schillemans се присъедини през миналата година като вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Азия.
 
Кога ще бъдат доставени първите нанографски преси?

Landa има около 430 потенциални клиенти за нанографските си мастиленоструйни преси. Най- популярната версия е S10 – машина за едностранен печат с формат B1, предназначена за производство на опаковки.

„Очакваме да сме доставили преси на клиенти и да имаме чудесни отзиви от тях на Drupa,” каза Landa. „Хората ще могат да видят реално производство и машини, които печатат. Това е важно за клиентите ни и върху това се фокусираме. Drupa е всичко и ще е фантастично.“

Landa са увеличили над два пъти изложбената си площ за Drupa 2016 до 3000 кв. м. Шоуто ще бъде проведено от 31-и май до 10-и юни.

Източник: landanano.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.