Нов изпълнителен директор на Xaar

1481
Нов изпълнителен директор на Xaar

Xaar назначи бившият президент на Kodak за дигиталния печат Doug Edwards за изпълнителен директор на компанията.

Doug Edwards

Edwards замества Ian Dinwoodie, който заема позицията от 2003 насам. Задачите на новия изпълнителен директор включват ускоряване на развитието на производителя на мастиленоструйни глави в областта на печата върху керамика, директния печат върху обемни продукти и други пазари на дигиталния мастиленоструен печат.

Edwards има висше образование в областта на химията и докторат върху органичните материали в Лондонския университет. Кариерата му започва с технически позиции в Ilford и International Paper преди да се премести в САЩ и да започне работа за Kodak Polychrome. През 2005 е нает в базата на Kodak в Рочестър, за да стане генерален мениджър на решенията за предпечат и да стане член на борда на директорите през 2006.

През тази година Xaar ще се стреми да подобри финансовото си представяне, след като съкрати 20% от работната си ръка през октомври 2014. „За мен е чест да получа предложение да водя Xaar през следващата фаза на развитие на компанията,“ каза Edwards.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.