Облагородяване на печата с JETVARNISH 3DS

1610
Облагородяване на печата с JETVARNISH 3DS

JETVARNISH 3DS e производствено решение за облагородяване на печатна продукция, включващо частичен, обемен лак и нанасяне на топъл печат.

Дава възможност за отпечатване на уникални 3D ефекти при 100% дигитален процес без предварителни подготовки. От 1 до хиляди бройки. 

Как се позиционира JETVARNISH 3DS на българския пазар

Коника Минолта България предлага ексклузивно модела на MGI JETVARNISH 3DS за България – той е с максимален печатаем формат 36,4см х 102см.

MGI е компания, в която Konica Minolta има 40% участие. Тези машини допълват отлично портфолиото ни от дигитални производствени печатни решения.
Това оборудване навлиза на пазара и предлага отлични възможности за облагородяване на печатната продукция за дигиталните и офсетовите печатници.
За България този тип дигитални машини са новост. Системите за частичен лак са добре познати в цяла Европа, Балканите също не са изключение. За пример, в Румъния вече има продадени осем машини JETVARNISH 3DS +iFOIL-S. Закупени са от печатници, инвестирали в производството на завършени печатни продукти. 

Какви се техническите предимства на машината

  • Работи както с дигитални, така и с офсетови машини и може да покрие формат Max. 36.4 x 102 cm / 14.33 x 40.15”. Казано на печатарски език, машината е пълна четвъртинка, но на дължина покрива до 102см.
  • Ефектният лак може да бъде обемен – дебелината на UV покритието е променливо, в границите от 7 до 232 микрона върху един лист.
  • Всичко това се случва без необходимост от допълнителни подготовки, изготвяне на пластини, като технологията позволява производство на единични бройки.
  • Медиите могат да бъдат с дебелина не по-голяма от 0,45 мм.
  • Специфичното е, че не е необходимо предварително ламиниране на продукцията, излязла от дигитален или офсетов печат.
  • Не е необходимо предварителното отпечатване на допълнителни марки върху печатния лист за напасване на лака. По този начин машината може да изпълнява всякакъв тип поръчки, включително и външни за фирмата.
  • Сравнително ниска цена на консумативите спрямо конкурентни технологии.
  • Не е необходимо отпечатъкът да се ламинира предварително.
  • Вече ламинирани отпечатъци също могат да бъдат облагородени с лак.

За кого е JETVARNISH 3DS

Оборудването е подходящо предимно за дигитални печатници, чиято сила е в късите тиражи. Също така е подходяща за офсетови печатници, които имат малки или средни тиражи за облагородяване.

Работи отлично дори при тиражи от единични бройки. Частичният UV лак се нанася с едно преминаване на листа без специални подготовки. Това му дава огромно предимство пред използваните в момента в България печатни технологии като ситопечата, например. Можете да изберете дебелината на лака от различни микрони и да комбинирате обемен и частичен лак едновременно, ако желаете. В сравнение със ситопечата, JETVARNISH 3DS дава предимство и при скоростта спрямо познатите печатни технологии в момента.  

Приложенията на оборудването са разнообразни за създаване на ефектни луксозни опаковки, списания, покани, картички, брошури, постери и други.

Какво трябва да знае печатницата, преди да инвестира в това оборудване?
Инвестицията в JETVARNISH 3DS се изплаща за около 5 години. При пълно натоварване периода може да се съкрати значително.
Консумативът е един – няма мат и лак, което означава, че се работи по-бързо – не се губи време за смяна на консуматив.

Ценообразуването и поддръжката са с различен подход в сравнение с клик програмите за дигитален печат. Тук няма клик. Предлагаме различни месечни пакети, в които може да има или да няма цена на консумативи и поддръжка. Печатницата сама може да калкулира цената на отпечатъка си с вграден лесен калкулатор, който се използва при зареждане на файла. Цената се калкулира спрямо покритие и дебелина на лака като може да се заложи и коефициент за поддръжка, операторска заплата и т.н.

Ако изберете да инвестирате и в модула iFOIL секция, е добре да знаете, че тя работи със стандартни фолиа за печат и печатницата може да купува каквито пожелае, без да е обвързана с една марка или един доставчик.

 

Повече за операторската работа и обслужването на JETVARNISH 3DS
Машината е лесна за обслужване като всички действия са с минимална намеса на оператора и се контролират от софтуера на МGI.

Операторът трябва да има основни знания в предпечата, за да знае как да подготви файла, необходим за работа на машината. Огромно предимство на JETVARNISH 3DS е, че има скенер, който сканира изображението и на тази основа се създават референтни точки за нанасянето на лака. Не е необходимо предварително да бъдат отпечатвани марки за напасването му. iFOIL секцията също се обслужва лесно, механична е и няма нужда от регистър.

Ще се радваме да ви посрещнем в нашия шоурум, посветен на решенията ни за индустриален печат, за да ви демонстрираме лично възможностите, които JETVARNISH 3DS предлага и да подкрепим вашия напредък.

  

Изтеглете и пример за успешна история на френската компания Quick PRINT, която работи с JETVARNISH 3DS.

 

За повече информация: Коника Минолта България, представител на MGI

За персонална консултация или демонстрация на MGI машини:

 

 

Артин Микаелян

Консултант продажби индустриален печат

тел: +359 700 420 22; +359 887 80 18 85

e-mail: artin.mikaelyan@konicaminolta.bg

www.konicaminolta.bg

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.