Облакът вулканична пепел няма да попречи на плановете за Ipex

1087

Идеята за “Къща на печата” – рекордната структура от печатни материали, за която писа printguide.info, няма да бъде реализирана тази година.

Организаторът на Ipex IIR потвърди, че изложението ще се състои през следващия месец, както е планирано, въпреки проблемите с въздушния трафик, причинени от облака вулканична пепел. Днес е седмия ден от ограничението за полети от и към Великобритания, но има надежда за възстановяването им.

Директорът на събитията на Ipex 2010 Trevor Crawford каза: „Очевидно следим ситуацията съвсем отблизо и през следващите 24 часа ще имаме гореща линия, за да държим презокеанските си посетители в течение. Въпреки това сме напълно убедени, че вулканичната дейност в Исландия няма да попречи на събитието и че е вероятно полетите да бъдат възстановени през следващите няколко дни.”

Crawford добави, че броят предварителни регистрации за  изложението следващия месец са били с 35% повече от тези за предишното събитие и, че 46% от предварително регистрираните не са от Великобритания.

Плановете за създаване на огромна “Къща на печата” на Ipex бяха отложени, след като авторите на проекта не успяха да осигурят нужните средства. Gielissen, холандската компания, която стои зад идеята обяви, че просто не разполага с достатъчно време, за да набере достатъчно спонсори.

Разисква се дали проектът да не бъде осъществен на изложенията Fespa или DigiMedia през 2011. Друг вариант е Ipex през 2014. Планираната структура би поставила рекорд с височината си от 32 метра, дължина от 66 и ширина от 45. Идеята е тя да бъде изградена с помощта на 5 000 отпечатани плаката. Gielissen се опитаха да осигурят от спонсори сумата от 500 хиляди британски лири за осъществяване на проекта.

Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.