Организаторите на Ipex обявиха шоуто за успешно

1335

Организаторът на Ipex, IIR обяви събитието от 2010г. за успешно и разкри, че посетителите са били същият брой, както през 2006г. и на изложението са били похарчени рекордни суми.

На Ipex от 18-и до 25-и май е имало участници от 135 държави. Посетителите са били над 50 000, около 48% от тях не са от Великобритания, т. е. с 8% повече в сравнение с 2006г.. Персоналът на изложителите се е състоял от 20 000 души, включително производители, дистрибутори, агенти, както и 500 представители на медии от различни държави. Според IIR, Ipex има по-голямо международно участие от всяко друго изложение, провеждано във Великобритания.

Повече от една трета от изложителите са се появили за пръв път на шоуто през тази година. Много от новите изложители са потвърдили участието си за 2014г.. Предварителните изчисления показват, че на събитието са похарчени повече от 100 милиона британски лири. Продадени са значителен брой офсетови и цифрови преси.

Trevor Crawford, директор на Ipex 2010 каза: „Щастливи сме, че броят посетители е приблизително същия като през 2006г., въпреки негативните тенденции в печатната индустрия. Забележимото нарастване на международния интерес подчертава значимостта на Ipex за печатната индустрия.“

Източник: www.printweek.com

Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.