Warning: getimagesize(/images/kalendari/balloon1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Оригинални идеи за нестандартни календари

11566

За отбелязването на отминаващите дни и месеци могат да се използват не само традиционните календари. За да Ви докажем това, сме Ви подготвили една забавна ретроспекция на някои от най- интересните и нестандартни календари за последните години.

Календар- балон

kalendari
kalendari

С календар като този всеки месец е празник, който можем да отпразнуваме с разноцветни балони, на които са отбелязани предстоящите ни дни.

Магнитен календар

kalendari
kalendari
kalendari

При този магнитен календар сами „подреждате времето си“ като към него има допълнителни символи, с които да отбелязвате важни събития.
За дизайна на календара са се погрижили Игор Пинигин и Сергей Чеботарев (Украйна).

Пример за реализиран такъв продукт в България е вечният календар от Адком. Можете да видите повече информация за него тук: printidea.info

Календар тениска

kalendari
kalendari

Бразилската агенция MatosGrey е направила дизайн на тениски за магазин Leader. Тениските-календари станали част от модната линия на магазина. Линията включва дванадесет тениски – по една за всеки месец.

Ябълков календар

kalendari

Календарът представлява пластмасова тръба, пълна с истински ябълки. Застрахователната компания АОК, чиято собственост е дизайнът на календара напомня, че изяждайки по една ябълка всеки ден, Вие се грижите за своето здраве.

Календар – кибритена кутия

kalendari

Отново се връщаме в Украйна, за да видим кибритен календар дизайн на Юрка Гуцуляка.

Антикризисен календар от русенско варено

kalendari
kalendari

Необичайният подаръчен календар за 2009г (годината на бика) бил разработен от агенцията Loki & Bartleby.

Тревен календар

kalendari

Ежедневен календар с късащи се страници, посветен на косачките на фирма Bosch.

Мастилен календар

kalendari

Прехвърляме се в Испания, за да видим интересното хрумване на дизайнера Оскър Диаз (Oscar Diaz), който е дал живот на календара Ink Calendar. За да може всеки ден да се оцветява новата дата, се използва специална хартия, а предаването на мастилото става по капилярен път.

Календар салам

kalendari

Това е новогодишният подарък на германския производител на колбаси Könecke.

Луков календар

kalendari
kalendari
kalendari

По същото време в Германия агенцията SERVICEPLAN Munich създава късащ се календар за производителя на кухненски ножове WÜSTHOF, които са толкова качествени, че могат да разрежат една луковица на толкова части, колкото дни има в годината.

Лотариен календар

kalendari

Календарът от РА прилича на един голям лотариен билет. За всеки ден в годината имате част, която можете да изтриете с монетка и да видите какво ви чака днес.

Календар-тапет

kalendari
kalendari

Германската агенция SCHOLZ & FRIENDS HAMBURG създала за производителите на мастила ALPINA FARBEN най-големият стенен календар в света. Сменяйки страниците всеки месец, ще можете да освежавате дома си с нов цвят.

Календар от падащи есенни листа

kalendari

Агенция Euro RSCG Duesseldorf създали есенен календар със специален механизъм, който ежедневно отрязва по един лист, за да напомня максимално на истинско есенно дърво (а също и да ни подсеща, че трябва да почистваме ежедневно).

Календар-общежитие

kalendari

Южнокорейската фирма When Gee превърнала сградата на женско студентско общежитие в огромен календар. На това му се вика по едно момиче за всеки ден.

Календар-обектив

kalendari

Индийският фотограф Sharad Haksar създал за собствено удоволствие първия в света календар-камера. Авторът на интересното хрумване използва обектив на фотоапарат като календар, показващ дните от 2008 до 2032 година.

Календар-гума

kalendari

Агенция Saatchi&Saatch измислила дизайн на календар за фирмата Keskin. В него е представен нов модел гуми за всеки месец.

Вечен календар Post-it

kalendari

Просто залепете частите на календара, където ви е удобно в нужната последователност.

Микрокалендар

kalendari
kalendari

Календарът е на фирма IWC – производител на часовници и се предлага в кутия на ръчен часовник в комплект с лупа и пинсети.

Моливен календар

kalendari

Британската компания Mytton Williams Design измислила календар от моливи, подходящ за тези, които обичат много да пишат или рисуват.

Календар-сметало

kalendari

По дизайн на Станислав Ушаков, фирма „Гагарин“

Календар на салфетки

kalendari

Календар на McDonald’s. На ден по салфетка!

Самоунищожаващ се календар

kalendari

Безмилостен, като самото време.

Пукащ календар

kalendari

Календар-кафена чашка

kalendari

Дизайн Takeshi Nishioka.

Календар-рентген

kalendari
kalendari

Хитрото хрумване е на доставчиците на медицинско оборудване Eizo.

Календар конструктор

kalendari
kalendari
kalendari
kalendari

Разработен от Creative Juice Bangkok за магазин за макети Siam Tamiya

Календар с двойна реалност

В АR-календара на германската фирма Neue Digitale / Razorfish виртуален автомобил се появява на фона на различни пейзажи.

По материали на:adme.ru
Преведе: Радина Дойнова

 

 

 

 

 

Интернет портал за печатни технологии.