Отлично начало на годината за печатница Оптимал принт

2141
Отлично начало на годината за печатница Оптимал принт

19.5% ръст в приходите от продажби и 83% ръст в продажбите на дигитален печат.

печатница Оптимал принт

 

Силно първо тримесечие в приходите от продажби отбеляза печатница Оптимал принт. В сравнение със същия период на изминалата година се наблюдава ръст от 19.5%, което в частност е резултат от по-големия обем електронни продажби и поръчки изпълнени чрез дигитален печат. Именно дигиталният печат в компанията бележи рекорден ръст от 83% за последната една година (април 2015 – март 2016) в сравнение с (април 2014 – март 2015). Тогава бяха внедрени нови две машини (монохромна и пълноцветна) Коника Минолта. За първото тримесечие ръстът дори е повече от двоен и достига 111.4%. Общият дял на поръчките в портфолиото на компанията, изпълнени чрез дигитален печат е в размер на 21%.

Най-голям обем в поръчките за дигитален печат заемат печатът на персонализирани формуляри, книги по поръчка и материали със защитни елементи. Към първите спадат бланки върху химизирана и други хартии с едно или повече полета с променливи данни. Пример за такива материали са отчетите на компании за топлинно счетоводство. Разработвани са и формуляри, подходящи за компании от туристическия бранш с множество талони за откъсване, предназначени за различни задачи, като по този начин се постига бърза и лесна отчетност. През изминалата година екипът на печатница Оптимал принт нееднократно се е ангажирал и с изпълнение на печатни материали с различна степен на защита от фалшифициране. Компанията може да предложи пълно решение – от избор на хартия до различни решения чрез технологии за печат и довършителни процеси в тази специфична област.

Забелязва се и тенденцията за нарастване на поръчките през електронния магазин на печатница Оптимал принт . Ръстът, както откъм брой единични поръчки, така и откъм приходи е почти двоен за 2015 спрямо 2014 година. Електронният магазин все по-уверено се превръща в един от водещите за печатни маркетингови идеи и предпочитано място за откриване на формуляри, които не се предлагат в други ведомствени книжарници. Към момента базата наброява около 500 продукта, като към тях постоянно се добавят нови продукти и услуги.

Искаме да благодарим на всички за доверието, което ни оказват, тъй като без тях нямаше да постигнем тези отлични резултати. Екипът ни ще направи необходимото и в бъдеще да е от полза на всички свои партньори, независимо от бранша, в който работят като предлага нови решения в помощ на техните работни процеси и маркетингови кампании.

Още за Печатница Оптимал принт
гр. София
ул. „Георги Бенковски“ №40
Тел.: 02/ 983 33 73
Тел.: 0889/ 835 701
office@optimalprint.bg
www.optimalprint.bg

електроннен магазин на печатница Оптимал принт

Профил на печатница Оптимал принт в каталога Полиграфия Инфо

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/