Официално стартира новият ни проект – DotBrain

2719
Официално стартира новият ни проект – DotBrain

Това е първият профилиран сайт за подбор на кадри и обучения в печатната и рекламната индустрия в България.

работа печатар печатници предпечатар сайт за работа подбор на персонал

 

В отговор на острата нужда от квалифицирани кадри в бранша, целите на сайта са да запълним тази ниша в три стъпки:
платформа за обяви + квалификация на кадрите + подбор за работодателя

 • Платформа за обяви за работа
  В сайта dotbrain.eu публикуването на обяви за търсене и предлагане на работа е напълно безплатно.
 • Подбор на кадри за работодателя
  За разлика от големите сайтове за работа, ние се фокусираме върху бранша и осъществяването на реалните контакти между потребителите. Нашата цел е да направим предварителен подбор на подходящите хора за работодателите и да им ги препоръчаме, спестявайки им време и пари. За търсещите работа е много по-лесно и бързо да намерят желаната работа, когато са предварително селектирани и препоръчани.
 • Квалификация на кадри
  Всички знаем, че най-големият проблем на бранша в последните години е липсата на подготвени за практиката кадри. Учебните заведения не могат да реагират на бързите промени в технологиите, а работещите в една област кадри, трябва да се обучават допълнително за новостите, които съпътстват настоящата им работа. Времената се променят и нуждите от тесни специалисти се променят – търсят се хора, които разбират и могат да боравят с все повече инструменти в работата си. Ние имаме екип от хора с практически опит, които могат да обучат както работещите специалисти, така и прохождащи кадри.

Каква е разликата между нас и сайтовете за работа?
Ние сме профилиран сайт и събираме на едно място кадри в нашия бранш. За разлика от големите сайтове за работа, нашата цел е не просто да предложим платформа за обяви, а да се ангажираме лично с намирането на работа за всеки потребител. Само в нашата платформа търсещите работа могат да публикуват обяви, не само работодателите.

Как ще подбираме кадрите и какво ни отличава от HR агенциите?
Дори и най-големите HR агенции не могат да проверят знанията на хората, които подбират за вас. Професионалните знания и умения могат да бъдат проверени само от специалисти в областта на печата и рекламата.

Ние познаваме отлично не само дейността на работодателите в бранша, но можем да тестваме знанията и уменията на всеки потенциален служител, кандидатстващ в компанията му. По този начин можем да ви спестим десетки левове за хонорар на HR консултанти, както и часове лично време в интервюта, тестове и проверка на резултати, ако решите да свършите тази работа сами.

Какви обучения ще предлагаме?

 • За търсещи работа – под формата на курсове по предварително обявени теми
 • За работодатели – за повишаване квалификацията на персонала ви – нови технологии, продажбени умения, подобряване на мотивацията, екипна работа и т.н.

Кой стои зад този проект?
Екипът на Полиграфия инфо ООД – ние сме собственик на единствения интернет портал за печатни технологии в България. Издател сме на единствения печатен каталог на бранша.

Защо ние създадохме сайт за подбор на персонал в печатната и рекламната индустрия? В последните 8 години работата ни е свързана с грижливо събиране и класифициране на информацията за печатната ни индустрия и рекламното производство. Познаваме всички фирми в бранша, техните услуги и оборудването, с което разполагат. Следим и пишем за всички нови технологии и материали за печат и рекламно производство. Екипът ни се състои от хора с практически опит, познаващи работата на бранша от страната на производството и от страна на клиентите.

От години препоръчваме кадри на нашите клиенти. Можем да предложим предварителен подбор, тъй като знаем какъв набор от знания и умения трябва да имат кадрите, които им трябват. Логичното продължение на работата ни до момента беше да структурираме тази информация и да предложим решение на проблема с острия недостиг на квалифицирани кадри в бранша.

Вярваме, че с общи усилия ще успеем!

 

Вижте повече на: www.dotbrain.eu

За контакт с нас:
office@dotbrain.eu

Пламен Давидов
0878 100 148

Деси Тодорова
0878 100 149

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.