Офсетовите печатни машини Timsons се връщат на пазара

1342
Офсетовите печатни машини Timsons се връщат на пазара

Това ще стане с помощта на германската компания-партньор Kolbus.

 

През 2014 г. британската компания Timsons, разработваща линия от специализирани офсетови машини за печат на книги, спря производството им. Тогава компанията възнамеряваше да се съсредоточи върху разработването на оборудване за дигитален печат – преди това дори обявиха съвместна разработка с Kodak в тази област. За съжаление, стратегията се оказа неудачна, и през януари 2015, Timsons бяха застрашени от ликвидация.

Компанията Timsons Engineering избегна съдбата на Timsons и успешно си сътрудничи с Kolbus в областта на технологията за сгъване T-Fold, правата за която германците впоследствие закупиха. И ето че сега, партньорите решиха да разширят сътрудничеството си и да върнат на пазара офсетовите машини за печат на книги Timsons.

„При печатните машини винаги е имало търсене, но проблемът е, че то е хаотично. Ние, като по-голяма компания (от Timsons) можем да издържим на тези колебания“, обяснява в движение управляващият директор на Kolbus UK, Robert Flater.

В обозримо бъдеще, под марката Kolbus ще се възобнови производството на ролната офсетова печатна машина за монохромен печат Timsons T48, както и двуцветните модели ZMR.
Печатните кули за тях ще се произвеждат от Timsons Engineering. Kolbus ще се заеме с производството на мастилните секции и устройствата за сгъване, а стакерите и устройствата за развиване / пренавиване, партньорите ще поръчват от други производители.

Timsons Engineering разполага със собствена леярна и произвежда високо прецизни части за различни индустрии, включително печатната, космическите изследвания, автомобилната и възобновяемата енергия. Компанията има продажби от около 3.5 милиона британски лири и в нея работят 48 служители.

В света са инсталирани около 300 печатни машини Timsons. От компанията отбелязват, че и до този момент доставят резервни части за печатни машини, чиято възраст надминава 35 години, но все още са в експлоатация.

Източник: www.printdaily.ru/news/3482
Текста написа: Мария Шабанска 

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.