Панаир на книгата във Франкфурт

2397

Днес започва най-големият в света панаир на книгата. Събитието се провежда от 6 до 10 октомври 2010г. Тази година, специален гост е Аржентина.

панаир на книгата Франкфурт 2010

На панаира ще се представят 6 900 изложители. Организаторът на българското участие – Асоциация „Българска книга“ ще участва с щанд от 20кв.м. и ще представи над 450 заглавия на 39 издателства. Самостоятелно ще се представят три български издателства – „Егмонт„, „Хеликон“ и „Златното пате„. Общо 50 са българите, които ще посетят Франкфурт като изложители, журналисти, преводачи и посетители, според списъка в уеб сайта на изложението.

Акцентът тази година ще бъде дигиталната инциатива на панаира Frankfurt Sparks.
Проектът има за цел хората от издателския бизнес да установят контакти с технологични компании за разработването на интелигентни решения и устойчиви бизнес модели. На специалната конфренция Story Drive, издателите ще се запознаят с възможностите, които предлагат  разработчици на игри, музикални и филмови продуценти за дигитализирането на книгите и прехвърлянето на читателите от книга към филми и игри, качени на едно устройство.
 
Вижте рекламното видео на иницативата Frankfurt Sparks.

Интернет портал за печатни технологии.