Персонализирани протектори за смартфони – част от печелившия сублимационен бизнес

3265

Хората, които са платили над 1000 лв. за смартфон, едва ли биха спестили 20-30 лв., за да го защитят и същевременно да подчераят своята индивидуалност.

Персонализираните протектори за сматрфони са експлозивно разрастващ се бизнес навсякъде по света.
FACTOR.BG предлага различни по цена и възможности технологии за персонализация на протектори с помощта на сублимационен трансфер.

Най-популярни са системите ChromaLuxe Eternity Frame и ChromaLuxe Fashion Frame поради ниската цена на оборудването, необходимо за изпълнението на декорацията.

Нужни са само сублимационен принтер Ricoh 3110 с гел-мастила SubliJet-R, трансферна хартия и плоска термопреса с размер поне колкото декоративния панел, т.е. колкото размера на самия смартфон.

Какво представляват двете системи:

ChromaLuxe Eternity Frame представлява пласмасов протектор, в различни цветове, който обхваща покрива телефона отзад и отстрани, като на гърба има самозлепващ филм 3М.

Изображението се отпечатва на принтера и се трансферира върху специален алуминиев панел с така нареченото HD сублимационно покритие. След това панелът се залепва перманентно на гърба на протектора, с помощтта на 3М филмът. Ръбчетата на протектора са малко по високи от дебелината на алуминиевия панел отзад и малко над лицевия панел на телефона отпред, за да гарантират предпазване от надраскване и да придават естетичен завършек. Пластмасовата част на протектора може да бъде в различни цветове, а алуминиевият панел може да бъде с бяло покритие или прозрачно покритие, показващо натуралния металически вид на алуминия, което предлага свобода на дизайнерските идеи.

ChromaLuxe Eternity Frame се предлага единствено за iPhone 4 и 4S.

ChromaLuxe Fashion Frame е усъвършенствана система, при която пластмасовият протектор обхваща само страниците и малка част от гърба на смартфона, а декоративният алуминиев панел се поставя в специално гнездо отвъре, между протектора и телефона и може да бъде заменян по всяко време, според настроението и предпочитанието на собственика му. За този, който продава и персонализира протектора, това означава възможност за повече продажби.

Пластмасовата част на протектора, както и при другата система, може да бъде в различни цветове, и алуминиевият панел може да бъде с бяло покритие или прозрачно покритие, показващо натуралния металически вид на алуминия.

ChromaLuxe Fashion Frame се предлага в няколко модела – за iPhone 4/4S, за iPhone 5 и за Galaxy III.

Интересни дизайнерски решения за оформлението може да се видят на www.subzero-graphics.com

Разбира се, персонализацията може да бъде чисто графична, комбинирана с фотография или дори снимка на самия притежател на телефона – зависи единствено от неговото предпочитание.

За корпоративните клиенти персонализираните протектори са достъпен начин за реклама, която със сигурност ще бъде забелязана и запомнена, а този, който получи подобен подарък, дълго време ще разнася рекламното послание, заради защитата и уникалността, която осигуряват протекторите.

Предстоящите празници са един чудесен повод фирмите, занимаващи се с подаръци, сувенири, фотографски и печатни услуги, организация на празници и т.н. да разнообразят предложенията, които отправят към своите клиенти, с един уникален и запомнящ се аксесоар.

FACTOR.BG е единственият официален дистрибутор на ChromaLuxe Eternity Frame, ChromaLuxe Fashion Frame и сублимационните гел системи Ricoh 3110 SubliJet-R.

Информация за промоционалните цени на сублимационните гел системи SubliJet-R, термопресите Transmatic и протекторите ChromaLuxe можете да получите на info@factor.bg или на factor.bg

Интернет портал за печатни технологии.