Печалбите на компаниите от печатна индустрия в САЩ намаляват с 27%

1646
Печалбите на компаниите от печатна индустрия в САЩ намаляват с 27%

Последните проучвания на печатната индустрия в САЩ показват неприятната за бранша тенденция в намаляване на нивата на печалбите.

статистика печатната индустрия

 

Дори фактът, че приходите в третото и четвърто тримесечия на 2014 са малко по-високи от същия период на предходната година (39.1 милиарда срещу 38.8 милиарда долара през 2013 година), не може да скрие факта, че нивата на печалбите са намалели с 27% (1.47 милиарда към 2.01 милиарда долара през 2013 година).

Не по-малко интересни са и данните от статистиката за разпределяне на печалбата към броя на заетите служители. През 2013 година нивата на тази печалба са били най-високи от 2000 година насам, докато през 2014 година те са по-ниски от нивата през 2012 година. Средното ниво за целия период е около 7000$ на служител.

Тези данни са и причината експертите да съветват печатниците да не се успокояват от факта, че приходите се увеличават, а да потърсят начин да преразгледат своите приоритети. Това може да се отрази в по-сегментирани продукти, чрез внедряване на нови мощности и насочване към други групи потребители.

 

статистика печатната индустрия

Продаването само на услугата „нанасяне на мастило върху хартия” ще става все по-малко печеливша. Печатниците трябва да започнат да продават на своите клиенти допълнителни услуги с по-висок марж на печалба, така наречените услуги с добавена стойност (дизайн, управление на данни, доставки и други). Именно те биха довели до по-добри и взаимоизгодни взаимоотношения с клиентите. Най-лесният начин е да разберете нуждите на своите клиенти и да създадете услуга, адресирана именно към тях, след което да акцентирате на това свое нововъведение и да привлечете още нови клиенти.

Източник: blogs.whattheythink.com
Текста написа: Антон Даскалов

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/